A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

227 gyanúsított van

Tegnap reggel a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) irányításával az ország 28 megyéjében és Bukarestben 238 házkutatást tartottak egy bűnszervezet felszámolása érdekében. A Z-nap fedőnevű művelet nem kevesebb mint 227 gyanúsítottat vett célkeresztbe. Háromszéken két házkutatást ejtettek meg.

A DIICOT emberei Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Galaţi, Brăila, Vrancea, Kovászna, Brassó, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Konstanca, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Krassó-Szörény, Hunyad, Temes, Bihar, Szatmár, Szilágy, Kolozs, Beszterce-Naszód megyékben és Bukarestben tartottak összehangolt házkutatásokat tegnap reggel – tájékoztatott sajtóközleményben a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség.
Az akció során az illetékes hatóságok kábítószer- és emberkereskedelemmel, informatikai bűnözéssel, adócsalással, csempészéssel, zsarolással, szabadságkorlátozással, erőszakos cselekedetekkel, emberölési kísérlettel gyanúsított bűnszervezetet iparkodtak felszámolni, a házkutatások mellett összesen 227 gyanúsítottat vettek célkeresztbe.
Horodniceanu Daniel-Constantin, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) főügyésze a médiának elmondta, hogy az akcióval figyelmeztetni akarták a bűnszervezeteket, megvan a kellő emberi, anyagi és műszaki erőforrásuk, és meg tudnak birkózni az országos szintű szervezett bűnözéssel.
Érdeklődésünkre Tolvaj-Marin Nicoleta, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője kifejtette, Háromszéken összesen két helyszínen tartottak – az akció keretén belül – házkutatást, ezekben segédkeztek a helyi egyenruhások. Több részlettel egyelőre nem szolgálhatott.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.