Felhívás!

200 személyt utaltak be

200 személyt utaltak be Kovászna megye

Közel kétszáz koronavírussal diagnosztizált személy van jelenleg kórházban Kovászna megyében, a súlyos esetek a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban vannak, ahol az intenzív terápia osztály is megtelt. Megdőlt egy negatív rekord: újszülöttet is diagnosztizáltak Covid-19-cel. Az igazgató ismét figyelmezteti a lakosságot, remélhetőleg nem hiába.

András-Nagy Róbert kórházmenedzser sajtóértekezleten számolt be a jelenlegi járványhelyzetről a megyei kórházban, ahol 3 gyanús eset, és 77 már igazoltan koronavírusos beteg van. A betegek közül mindössze heten kaptak oltást. A Covid-fertőzőn 66 személyt ápolnak, a betegek 3 százaléka közepes lefolyású betegséggel, 97 százalék azonban súlyos állapotban. Ők oxigénterápiát kapnak folyamatosan. A 66 betegből négy személy van beoltva, jelenleg két 0 és 9 év közötti gyerek is van a kórházban, illetve egy 10–18 év közötti fiatal. Negatív rekord is megdőlt a megyei kórházban: a legfiatalabb beteg, akit koronavírussal kezelnek, egy 16 napos újszülött, akinek édesanyja is pozitív és a kórházban van. A baba állapota stabil, folyamatosan felügyelik.

A sebészeten két koronavírusos eset van, egy urológiai és egy érsebészeti problémával küzdő beteg. Intenzíven 9 páciens van, hárman nagyon kritikus állapotban, intubálva, 6 beteg kritikus állapotban, ők is kiegészítő oxigénterápiát kapnak. Az összesítések szerint az elmúlt héten 33 személy ment haza, akit Covid-19-cel kezeltek, és 10 haláleset történt, ami összeköthető a koronavírussal. Az elhunytak életkora 34 és 81 év között volt, mindannyian más, súlyos társbetegségekkel is küzdöttek.

A megyei kórház mellett, más kórházakba is utaltak be koronavírusos betegeket, így Kovásznán 89 személyt kezelnek, Kézdivásárhelyen 18 beteg van kórházban, Baróton pedig 9 páciens. Kovászna megyében összesen 193 személy van kórházban koronavírussal. András-Nagy Róbert kórházigazgató ismét felhívással fordult a lakosság felé: arra kérte őket, hogy tartsák be a védekezési intézkedések előírásait, és fontolják meg, hogy beoltatják magukat, ugyanis jelenleg nagyon rossz a helyzet, és ez tovább romolhat. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások