Zöld nap után bulizás

Zöld nap után bulizás

Április 26-án, csütörtökön Torja Polgármesteri Hivatala és a Kicsi Antal Általános Iskola zöld napot szervez. Emellett nem marad el a tavaly is nagy sikernek örvendő majális sem.

A községvezetés és a torjai iskola úgy döntött, hogy a zöld nap alkalmával a Torja és Bálványos közötti zöldövezeteken és a patakok melletti területeken végez tavaszi nagytakarítást. Az akció Bálványoson ér véget közös ebéddel.
Az önkormányzat a Lövőde nevű területen ismét megszervezi a községi majálist. A piknikezés során hasznosan is töltik az időt: a nap gyümölcscsemeték ültetésével kezdődik, majd színpadot avatnak. Nem marad el a hagyományos csülökpörkölt és babgulyás elkészítése sem, majd a nap hátralevő része zenés mulatsággal telik.
A községi majális már jó pár éves hagyományra tekint vissza, de csak 2016 óta szervezik a Lövőde nevű, festői szépségű gyümölcsösben, korábban a Cserefarok nevű részen tartották. Ez a hely viszont jobban megfelel, mivel közelebb van a településhez, és gyalogszerrel is könnyen megközelíthető. A Lövőde nevet azért kapta a hely, mert valamikor ott lövöldöztek a gyakorló katonák. <<

Hozzászólások
Természetfilm-fesztivál Szentgyörgyön

Természetfilm-fesztivál Szentgyörgyön

Május 24–26. között huszonhét olyan lenyűgöző természetfilmet nézhet meg ingyen a közönség, amelyeket 98 országból beérkezett 1400 pályamunkából válogattak a gödöllői Grassalkovich-kastélyban megrendezendő ötödik természetfilm-szemlére. Ezeket az alkotásokat a Vadon Egyesület, valamint a gödöllői királyi kastélyban működő múzeum jó kapcsolatának köszönhetően ott és itt egyszerre vetítik majd.

Egy sikeres életút kiteljesedése

Egy sikeres életút kiteljesedése

Napjainkban sajnos ritkán fordul elő, hogy egy csinos, sikeres magyar lány, aki előtt a világ kitárult, egy kis porfészeknek tartott, ráadásul Magyarország jelenlegi határain kívül eső városkában telepedjen le, és nemzete múltjával, jelenével, jövőjével, illetve sorsának alakulásával kezdjen el foglalkozni. A nemrégiben Sepsiszentgyörgyre látogató G. Nagy Lilla Imolával ez történt. És nem jött üres kézzel, élete rezdüléseinek kottáját, a Délvidék titkai, Mit ér az ember, ha magyar című könyvét is magával hozta.