Felhívás!

Zöld nap után bulizás

Zöld nap után bulizás

Április 26-án, csütörtökön Torja Polgármesteri Hivatala és a Kicsi Antal Általános Iskola zöld napot szervez. Emellett nem marad el a tavaly is nagy sikernek örvendő majális sem.

A községvezetés és a torjai iskola úgy döntött, hogy a zöld nap alkalmával a Torja és Bálványos közötti zöldövezeteken és a patakok melletti területeken végez tavaszi nagytakarítást. Az akció Bálványoson ér véget közös ebéddel.
Az önkormányzat a Lövőde nevű területen ismét megszervezi a községi majálist. A piknikezés során hasznosan is töltik az időt: a nap gyümölcscsemeték ültetésével kezdődik, majd színpadot avatnak. Nem marad el a hagyományos csülökpörkölt és babgulyás elkészítése sem, majd a nap hátralevő része zenés mulatsággal telik.
A községi majális már jó pár éves hagyományra tekint vissza, de csak 2016 óta szervezik a Lövőde nevű, festői szépségű gyümölcsösben, korábban a Cserefarok nevű részen tartották. Ez a hely viszont jobban megfelel, mivel közelebb van a településhez, és gyalogszerrel is könnyen megközelíthető. A Lövőde nevet azért kapta a hely, mert valamikor ott lövöldöztek a gyakorló katonák. <<

Hozzászólások
Vissza a focihoz!

Vissza a focihoz!

Szavak nincsenek a boldogságra, de ha mégis vannak, azokat százszor, ezerszer elmondták, leírták a Sepsi OSK kupagyőzelmét köszöntő, ünneplő sportkedvelők, szurkolók. A háromszéki csapat bő egy évtized alatt elérte azt, ami sok más klubnak évszázad alatt sem sikerült. Ennek ellenére a kupagyőzelem nem nevezhető fantasztikus meglepetésnek, mert a háromszéki csapat tudásában, potenciáljában jól benne volt ennek az esélye. A bajnoki címé nem, mert az sokkal összetettebb. De talán egy dobogós helyezés már éveken belül elérhető.