Felhívás!

Villanyt is vezettek

Villanyt is vezettek

Évekkel ezelőtt, a Borvizek útja kampány részeként egy keskeny sávon aszfaltot öntöttek a berecki önkormányzat tulajdonát képező kézdimartonosi fürdőig, ugyanakkor a villanyt is felvezették a létesítmény bejáratáig. A hálózatot most kiterjesztették a medencékig, így már szürkületben vagy este sem kell aggódni, hogy „véletlenül medvére lépünk”.

– Szerintem ez egy kitűnő piknikező- és kirándulóhely, gyönyörű a környék, csend van és tisztaság. A külső világítás – ami automata, mozgásérzékelős rendszerrel van megoldva – némi pluszt ad ehhez, hiszen így sötétben is lehet használni a medencéket – vélekedik Dimény Zoltán polgármester, akivel közösen tekintettük meg a fürdő környékét.

Érkeztek a vendégek is, hogy kihasználják az itt feltörő vizek gyógyító hatását, amikről azt kell tudni, hogy a mozgásszervi (reumás) bántalmakban szenvedőknek nyújthatnak enyhülést, ivókúrában pedig gyomor-, máj-, cukorbetegség kezelésére és savtúltengés ellen használják sikerrel. A víz több kültéri medencében tör fel, ugyanakkor van egy csorgó is, ahonnan rendszeresen, palackokban hordják el a gyógyító folyadékot. Ott jártunkkor több, magyarországi idős személy fürdőzött éppen, amint beszélgetésükből kivettük, visszatérő vendégek voltak.

Hozzászólások