Felhívás!

Utcazene a forgatagban

Utcazene a forgatagban

Idén is számos kísérőprogram közül válogathatnak mindazok, akik kilátogatnak a 30. kiadásához érkezett kézdivásárhelyi városünnepre. Az előző évekhez hasonlóan a múzeum és a könyvtár is saját programokkal kapcsolódik be a sokadalmi forgatagba, az élő zene kedvelőit utcazene, az elektronikus műfajok iránt rajongókat pedig éjszakába nyúló Urbanizé-bulik várják.

Az Incze László Céhtörténeti Múzeum kiállítótermében augusztus 30-án, pénteken 18 órától kerül sor Vajna László K. festőművész egyéni kiállításának megnyitójára. A tárlatot megnyitja dr. Deák Ferenc műkritikus, házigazda dr. Dimény Attila múzeumvezető. Augusztus 31-én, szombaton a múzeum a kézdivásárhelyi református temető kulturális örökségét bemutató sétára várja az érdeklődőket dr. Dimény Attila vezetésével. A séta a református temető régi bejáratától, a Temető utcában levő haranglábtól indul 11 órakor, időtartama 1,5–2 óra. Az intézmény a családosokra is gondol, a városnapok alatt naponta 9 és 16 óra között múzeumi kincskeresőre várják az érdeklődőket, amely során felfedezhetik a múzeum céhtörténeti alapkiállítását.

A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár augusztus 29-én, csütörtökön nyitja a programok sorát, 18 órától Vántsa Judit főkönyvtáros a meseolvasás szövegértésre gyakorolt hatását mutatja be. Augusztus 30-án, pénteken ugyancsak a könyvtárvezető a gyógyszirupok, tinktúrák, teák készítéséről tart előadást. Augusztus 31-én, szombaton Tahiti varázslatos világa: Két sikeres vállalkozás története címmel tart bemutatót Ágoston Annamary. A felnőtteknek szóló előadások mellett természetesen a kisebbekre is gondoltak a szervezők. Csütörtökön és pénteken 10–12 óra között gyermekfoglalkozásokkal várják a 5–10 éves gyerekeket, szombaton pedig 10, 11 és 12 órai kezdettel papírszínház előadásokat tekinthetnek meg a kicsik. Ezen kívül mindhárom napon könyvturkáló várja az érdeklődőket a könyvtár udvarán, valamint a városnapok idejére az intézménybe való beiratkozást is ingyenessé teszik.

Az Őszi Sokadalom vásári forgatagát idén is utcazene teszi hangulatosabbá. Az élő zene varázsa évről évre számos érdeklődőt késztet hosszabb-rövidebb megállásra a főtéri korzózás közben, a jó hangulatot ezúttal is külföldi, hazai és helyi formációk alapozzák meg. Szombaton és vasárnap 15 órai kezdettel a Csapa, a moldovai Dandies, a Southernman Robbie, a Road of Life, a Hit Factory, a MiniSnaps és a The Crazy Plumbers zenekarokat hallgathatja meg a közönség a Vigadó előtti téren.

Az esti koncerteket követő hajnalig tartó bulikról ebben az évben is az Urbanizé Garden gondoskodik. A bulisorozat mára a városünnep elválaszthatatlan részévé vált, a bulizni vágyók minden évben megtöltik a Molnár Józsiás parkban felállított party sátrat. A felhőtlen szórakozásról idén is az elektronikus zenei szcéna elismert fellépői gondoskodnak, pénteken Andrey Djackonda, Levitation és Lenard, szombaton pedig Shiver, Grid és Pdbr biztosítják a talpalávalót.

Hozzászólások