A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Újabb parkkal gazdagodott Kézdialmás

Újabb parkkal gazdagodott Kézdialmás

Legutóbbi kézdialmási körképünk óta újabb zöldövezettel gazdagodott P. Kelemen Didák szülőfaluja: a községháza mögött egy szép, padokkal, pergolával és játszótérrel ellátott parkot alakítottak ki. Emellett az önkormányzat épülete és a mögötte levő, kiszolgáló ingatlan is új köntöst öltött.

Molnár István, Kézdialmás polgármestere érdeklődésünkre elmondta: régi tervük volt, hogy újabb zöldövezettel szépítsék a községet, és amint kiderült, hogy az önkormányzat melletti terület eladó, meg is vásárolták. A munkálattal két fiatal tájépítészt, a 2016-ban alakult megyeszékhelyi Royal Garden Studio Kft. munkatársait bízták meg.
Az elöljáró Daczó Botond és Mike Botond cégtulajdonosok, tájépítészmérnökök munkájáról szuperlatívuszokat használva beszélt, és amikor megtekintettük a parkot, meg is értettük a községvezető elégedettségét. Példásan tervezett és kivitelezett, szőnyeghez hasonlító gyepkockákkal kirakott, gyönyörű díszfákkal díszített és hangulatvilágítással ellátott „ékszerdoboz” született a két fiatal mérnök munkájának köszönhetően, akik bevallásuk szerint nem félnek az innovatív megoldásokhoz nyúlni, követik az új trendeket, és általában széles körű termék- és anyaghasználatot alkalmaznak egy-egy munkálat során. Daczó Botond elmondta: a park esetében 1250 négyzetméteren történt tereprendezés, amiből hozzávetőlegesen 800 négyzetméter zöldövezet és 450 négyzetméter burkolt felület került kialakításra. <<

Hozzászólások