Felhívás!

Újabb parkkal gazdagodott Kézdialmás

Újabb parkkal gazdagodott Kézdialmás

Legutóbbi kézdialmási körképünk óta újabb zöldövezettel gazdagodott P. Kelemen Didák szülőfaluja: a községháza mögött egy szép, padokkal, pergolával és játszótérrel ellátott parkot alakítottak ki. Emellett az önkormányzat épülete és a mögötte levő, kiszolgáló ingatlan is új köntöst öltött.

Molnár István, Kézdialmás polgármestere érdeklődésünkre elmondta: régi tervük volt, hogy újabb zöldövezettel szépítsék a községet, és amint kiderült, hogy az önkormányzat melletti terület eladó, meg is vásárolták. A munkálattal két fiatal tájépítészt, a 2016-ban alakult megyeszékhelyi Royal Garden Studio Kft. munkatársait bízták meg.
Az elöljáró Daczó Botond és Mike Botond cégtulajdonosok, tájépítészmérnökök munkájáról szuperlatívuszokat használva beszélt, és amikor megtekintettük a parkot, meg is értettük a községvezető elégedettségét. Példásan tervezett és kivitelezett, szőnyeghez hasonlító gyepkockákkal kirakott, gyönyörű díszfákkal díszített és hangulatvilágítással ellátott „ékszerdoboz” született a két fiatal mérnök munkájának köszönhetően, akik bevallásuk szerint nem félnek az innovatív megoldásokhoz nyúlni, követik az új trendeket, és általában széles körű termék- és anyaghasználatot alkalmaznak egy-egy munkálat során. Daczó Botond elmondta: a park esetében 1250 négyzetméteren történt tereprendezés, amiből hozzávetőlegesen 800 négyzetméter zöldövezet és 450 négyzetméter burkolt felület került kialakításra. <<

Hozzászólások