Felhívás!

Turisztikai szezonnyitó a hétvégén

Turisztikai szezonnyitó a hétvégén

Június 22-én, szombaton 10 órától a kovásznai polgármesteri hivatal, a művelődési ház, valamint a turisztikai információs iroda szervezésében kerül megrendezésre a turisztikai szezonnyitó ünnepség. Az eseményt a művelődési ház udvarán tartják.

Hirdetés
Hirdetés

Az előző évek hagyományát követve az idei turisztikai szezonnyitó is igyekszik gazdag programcsokorral kedveskedni a fürdővendégeknek. A helyi önkormányzat kiemelt támogatásának örvendő kulturális rendezvényen idén is lesz hagyományostermék-vásár, turisztikai börze, emellett pedig egymást követik az előadások a kisszínpadon. Fellépnek a lécfalvi és kovásznai fúvósok, a Nemere néptáncegyüttes, a Junii Covăsneni néptánccsoport, a pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola tanítványai, a kovásznai Tanulók Klubjának Kankalin, Domino és Funny Girls tánccsoportok, illetve a zágoni Gyöngyszemek mazsorett csoport.
A szervezők részéről Czilli Balázs művelődési igazgató elmondta, azért csúszott a szezonnyitó ünnepség, mert eleve késett az állam részéről az üdülési jegyek kiosztása, és ebből kifolyólag a turisták érkezése is. Kovásznának –fürdővárosként – fontos lételme a turizmus. Beszédes, hogy a tavaly közel 60 ezer turista fordult meg a városban, akik összesen 577 ezer ven­dég­éjszakát töltöttek ott. Hogy idén eddig hány üdülési jeggyel érkező turista érkezett a városba, egyelőre nem tudni, mivel az őket fogadó szállodák nem közöltek adatokat a turisztikai információs iroda részére.
Pop Zsófia, a helyi turisztikai információs iroda munkatársa arról számolt be, hogy idén a tourinfóban 247-en látogattak el, őket főleg a helyi és megyei látványosságok érdekelték, többek között a látogatható kúriák, míg a város látványosságai közül a kisvasút után érdeklődtek a legtöbben. Ugyanakkor a turistaútvonalak, a Pokolsár és a Tündérvölgy is nagyon népszerűek. A voucherek végett a hétvégi turisták száma is megnőtt, akik főleg a kisvasút, a turistaútvonalak, a wellness és spa lehetőségek miatt választják Kovásznát pihenés és kikapcsolódás céljából.
Kovásznán 11 hotel, tíz panzió és hat, kiadó szobákkal rendelkező lakás várja a turistákat, akiknek a nyár további részében is terveznek kisebb előadásokat tartani. <<

Hozzászólások