Felhívás!

Trianon-emlékmű Kálnokon

Trianon-emlékmű Kálnokon

Kálnokon is van Trianon-emlékmű – hívta fel a figyelmünket Tóth Anna. A református lelkész minden rosszindulat nélkül céloz arra a lapunkban (is) megjelent írásra, miszerint Zalánpatakon volna az egyetlen ilyen jellegű emlékhely a megyében.

 Az emléktáblát június 4-én avatták fel a kálnoki református vártemplom cintermében.

– Mi megemlékező, de ugyanakkor hálaadó szertartás keretében avattuk fel az emlékhelyet. Hálát adtunk Istennek, hogy ezerszáz évvel a honfoglalás után és száz évvel az impériumváltást követően itt vagyunk, megvagyunk, erős közösséget alkotunk, amely hisz abban, hogy itt kell és itt is fog élni – mondta el a református lelkipásztor.

A munkát, amelynek költségeit a helyi közösség önerőből állta, Ráduly Zoltán fafaragó végezte el. A mostani Magyarország és a körülötte lévő elszakított területeket ábrázoló faragványhoz egy kopjafa és egy korlát is tartozik, amelyre tenyérnyi széles nemzetiszínű szalagra, nap és vízálló arany betűkkel felírták mind a 130 kálnoki református család nevét.

Az avatóünnepségen Tóth Anna tiszteletes tartott áhítatot, a fafaragó mellett beszédet mondott Szigyártó András presbiter, Költő Zselyke és Tóth Orsolya IKE-s fiatalok verset mondtak.

 

Hozzászólások