#TrashtagKovászna

#TrashtagKovászna

Hódit a közösségi médiában a #trashtagchallenge. Főleg fiatalok körében népszerű, hogy egy közterületen a nagyon szemetes részt kitakarítják, majd önmagukat a tele szemetes zacskókkal és a már tiszta környezettel lefotózzák és megosztják a közösségi médiában.

 

Ehhez a mozgalomhoz csatlakozik a Fiatalok Kovásznáért Szervezet (FIKOSZ): április 27-én, szombaton 9 órától a központban, a SuperCoop előtt várják mindazokat, akik tenni akarnak a tiszta környezetért.

Sinka Norbert FIKOSZ elnök lapunknak elmondta: szép számban jelentkeztek érdeklődők, hiszen már közel harmincan – fiatalok és felnőttek egyaránt – vannak, akik részt vennének a takarítási akcióban.

Az résztvevőknek ajánlott sportosan öltözni, szemetes zacskót és kesztyűt nem kell vigyenek, mert a rendezvény partnere, a helyi önkormányzat biztosítja.

Az előzetes tervek szerint vagy a Lőrincz Zsigmond sípályánál, vagy pedig a Tündérvölgyben takarítanak. Mindenképp olyan helyszínt választanak, amely turisztikailag fontos része a városnak.

Sinka elmondta, hogy hasonló takarítási akció már volt a fürdővárosban Let’s do it Kovászna! néven, amit legutóbb tavaly ősszel szerveztek meg, és a Montana szálló környékét szabadították meg a hulladéktól (képünkön).

A FIKOSZ elnöke előrevetítette, a szervezet idén több megmozdulást is tervez. Többek közt ősszel a diáknapokat fogják megszervezni, ugyanakkor a városnapok keretében a tavaly debütáló Kult-űr sátrat fogják továbbvinni. Ez utóbbi a városnapokon a fiatalokat megcélzó programokkal és zenei fellépőkkel szolgált, idén még színesebbre tervezik.

Hozzászólások