Felhívás!

Tágasságot a kicsiknek!

Tágasságot a kicsiknek!

A Kézdivásárhely környéki óvodákat tömörítő Vackor műhely 18. alkalommal szervezte meg a Tágasságot nekünk is, kisgyerekeknek szánt vándorrendezvényt. A múlt héten lezajlott esemény befogadó települése ezúttal Torja volt, ahol a helyi művelődési otthon színpadán léptek fel az óvodások.

Gyerekzsivajtól volt hangos a torjai községházával egy épületben található művelődési otthon, hiszen több tucatnyi felsőháromszéki óvodás jelent meg az óvónők kíséretében. Az ovisok a Tágasságot nekünk is, ha kicsik vagyunk, akkor is rendezvényen vettek részt, aminek a torjai felvonása az előválogatója volt a megyei szakasznak. A csoportok egymás után léptek színpadra, olyan darabokat adva elő, amik a hagyományos népi játékok köré csoportosultak, az óvónők úgymond csak tiszta forrásból merítettek ihletet.
Lázár Edit, a Vackor műhely vezetője érdeklődésünkre elmondta: minden évben más helyszínen zajlik a rendezvény, és most az Aporok szülőfaluja volt a soron. Az idén kilenc csoport nevezett be a vetélkedőre, és a torjai kiadás után egy fogja a Vackor műhelyt képviselni az április 26-i sepsiszentgyörgyi döntőn. Nem csak a versengésen van a hangsúly, ugyanis az is a célkitűzés, hogy a rendezvény résztvevői egymástól tanulni tudjanak. „A vidékre jellemző népi játékokat adjuk elő, és akár újítunk is rajtuk, de a tiszta forrás jellegét tartjuk szem előtt” – mondta az óvónő, hozátéve, 10–15 percet szerepelt egy csoport.
A torjai óvónők ezúttal is köszönetüket tolmácsolják Daragus Attila polgármesternek, hogy támogatásával hozzájárult a rendezvény sikeréhez. <<

Hozzászólások
Finnország és Svédország benyújtotta hivatalos csatlakozási kérelmét a NATO-hoz

Finnország és Svédország benyújtotta hivatalos csatlakozási kérelmét a NATO-hoz

Finnország és Svédország benyújtotta hivatalos csatlakozási kérelmét a NATO-hoz – jelentette be szerda reggel Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, aki történelmi lépésnek nevezte a csatlakozási szándék kinyilvánítását, és úgy vélte, hogy a két ország csatlakozási kérelmének elfogadása gyorsan megvalósulhat, ami – szavai szerint – növelni fogja a katonai szövetség biztonságát.