Felhívás!

Szerződést kötnének

A város önkormányzata az elmúlt évben együttműködési szerződést írt alá a kézdivásárhelyi Benji Állatvédő Egyesülettel, azonban ez a szerződést lejárt, a kutyák pedig ismét elszaporodtak, ezért a városvezetés egy új egyezség megkötésére készül.

Az önkormányzatnak a Benjivel kötött együttműködési szerződése júniustól decemberig szólt, ez idő alatt 153 kutyát fogott be az egyesület, amelyek befogása, elszállásolása, étkeztetése, féregtelenítése, mikrocsipezése, esetleges elaltatása, vagy örökbeadás céljából történő ivartalanítása 270 lejébe került a városnak kutyánként – tudtuk meg Gyerő József polgármestertől. Az elöljáró hozzátette, tisztában vannak azzal, hogy a szerződés lejárta után ismét elszaporodtak a kóbor kutyák a városban, ezért szükséges új egyezséget kötnünk valamelyik állatvédő szervezettel, menhellyel rendelkező szakosodott céggel.

Ugyanakkor a gond megoldásának érdekében a polgármester felhívja a lakosság figyelmét, hogy a 2001/155-ös sürgősségi kormányrendelet értelmében azok a lakosok, akiknek a kutyája nem fajkutya (nem tudjak igazolni törzskönyvvel annak fajtáját) kötelesek ivartalanítani az ebeket, ellenkező esetben büntetésre számíthatnak. Ugyanakkor, minden eb mikrocsipezése is kötelező. Szinten a kutyák elszaporodásának megfékezése, illetve a közterületen való tartózkodásuk által jelentett veszélyforrás megszüntetessenek érdekében, felhívja a kutyatulajdonosok figyelmet, hogy ne engedjek közterületre az ebeket, mert kénytelenek alkalmazni a törvény által előírt büntetéseket. „A jelenlegi helyzet arra kényszerít, hogy szigorúan ellenőrizzük a törvényes előírások betartását” szögezte le a polgármester.

Hozzászólások