Felhívás!

Székely Vágta 2018

Székely Vágta 2018

Hamarosan újra szurkolhatunk kedvenc lovasainknak Székelyföld legnagyobb lovasünnepén, a Székely Vágtán. A lovasrendezvényt idén július 13–15. között tartják a maksai Óriáspince-tetőn. Kulturális nagyprodukció helyett helyi művészeket felvonultató és megmozgató szabadtéri táncház lesz, emellett pedig négy, izgalmas futam keretében kerülnek ki győztesek. Kézdivásárhely önkormányzata három lovassal küzd meg a Székely Vágtán, s mivel tavaly sikerült megnyernie a rangos lovaseseményt, idén csak egy cél van: megduplázni a győzelmet.

Berde Loránd ismét Anci lován rója majd a köröket a 2018-as Székely Vágtán. Nem titkolt vágya megduplázni a győzelmet, és újra visszahozni a vándorszablyát Kézdivásárhelyre. Berde rutinos lovasnak számít, 9 éves Anci lova pedig kiváló partnere a versenyzésben, először 2015-ben szerettek volna indulni, de akkor megsérült a ló, így 2016-ban vettek részt közösen a Székely Vágtán. Azóta kétszer járták meg a Nemzeti Vágtát is, ahol tavaly futamgyőztesként jutottak a Nemzeti Vágta középfutamába. A Székely Vágta tavalyi győzteseiként idén még nagyobbra emelik a tétet, és ahhoz, hogy újra Vágtát nyerjenek, komoly felkészülésre van szükség. Berde Loránd több hónapja készíti lovát és magát a Székely Vágtára, több kilót leadott annak érdekében, hogy kancájának minél kisebb súlyt kelljen cipelnie a hátán. A magyar félvér fajtájú ló ma is az egyik legjobbnak számít a környéken, így minden esély megvan arra, hogy ebben az évben újra a céhes város lova és lovasa remekeljen a székely lovasversenyen.
A Székely Vágta második kézdivásárhelyi indulója, Ugron Attila Nyujtódot képviseli a futamon. Ugron szintén régi motoros a versenyen, 2012-ben harmadik helyet szerzett, akkor Villám nevű lovával, emellett a Vágta hat kiadásán állt pályára. Ahogyan tavaly is, idén is Csillaggal indul. Csillag egy 10 éves magyar sportló, akiben rengeteg erő van, tavaly kétségkívül „ellopta” a versenyt. Régen volt olyan malőr, amilyet a tavalyi második középfutamban Ugron Attila és Csillag nyújtott: az utolsó helyről, az utolsó körben sikerült mindenkit maguk köré utasítaniuk, így jutottak be a Székely Vágta döntőjébe. A döntőben a harmadik helyen végeztek.
A Góbé futamban Dudás Zoltán képviseli Kézdivásárhelyt 9 éves, shagya arab, Csillag névre hallgató kancájával. A lovasokat Kézdivásárhely önkormányzata nevezi be, a benevezési díj mellett pedig a lovasok felkészülését is támogatja. <<

Hozzászólások