Felhívás!

Röviden

Kalendárium

Március 9-én, pénteken 18 órakor a Fürkésző sorozat keretében Nagy Botond csillagász (Barót) Barangolás a tavaszi égbolton címmel tart ismeretterjesztő, vetített képes előadást. Arra biztatnak mindenkit, hogy vigyen magával egy bármilyen teljesítményű kukkert (távcsövet), ami a messzelátást segíti, lévén, hogy tiszta, csillagos égbolt esetén, a legutóbbi találkozóhoz hasonlóan, a múzeum kertjében és/vagy a Kisasszony-kápolna dombján egy tényleges látcsöves barangolást terveznek. Házigazda: Hoffmann Edit muzeológus.

Tortoma Önképzőkör

Március 13-án, kedden 19 órakor Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár-termében, a magyar zászló és címer napja (március 16.) alkalmából dr. Szekeres Attila István heraldikus, a Nemzetközi Címertani Akadémia levelező tagja (Sepsiszentgyörgy) Magyarország címere és zászlaja címmel tart vetített képes előadást. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

Segítség rászorultaknak

Némethi Gyula, a Motivation Alapítvány munkatársa a baróti polgármesteri hivatalon keresztül ajánlotta fel segítségét mozgássérülteknek, ágyban fekvő betegeknek. Tolószék, pelenka, katéter, de más különböző gyógyászati segédeszközök beszerzésében is segítséget nyújt, díjmentesen. Az alapítvány munkatársai továbbá az eszközök használatával kapcsolatban is felvilágosítást adnak. Az érdekeltek bővebb tájékoztatásért keressék Némethi Gyulát a 0765 911 715-ös telefonszámon vagy nemethigyula@yahoo.ro e-mail-címen.

Újraindítanák a kórust

A közös éneklés öröme szebbé teheti mindennapjainkat, ünnepeinket! Ezzel a gondolattal szeretné fellendíteni a város zenei életét, és újraindítani a vegyeskart a baróti művelődési ház. Szeretettel várnak minden énekelni szerető jelentkezőt és hangszeren játszó fiatalt. Jelentkezni Nagy-Kopeczky Annamáriánál lehet a 0740.780.353-as telefonszámon.

Hozzászólások