Felhívás!

Röviden

Pályázat

Kézdivásárhely municípium helyi tanácsa pályázatot hirdet a városban működő civil szervezetek, oktatási intézmények számára kulturális rendezvények (a 2018-as évre), valamint sportrendezvények (a 2018-as év első félévére) szervezésére. Benyújtási határidő: 2018. március 9., péntek 13 óra – a polgármesteri hivatal iktatójába. Pályázati űrlapot, valamint bővebb tájékoztatást a hivatal 105-ös számú irodájában vagy a 0267.361.974-es (111-es belső) telefonszámon igényelhetnek az érdeklődők. A pályázatra megítélt összeget a szerződés megkötése és az elszámolás leadása után folyósítják. A határidőn túl beérkező, illetve a hiányos pályázatokat (hiányosan kitöltött űrlap, hiányzó mellékletek) érvénytelennek tekintik.

 

Könyvbemutató

Február 23-án, pénteken 18 órakor a Vigadó nagytermében mutatják be Kiss István Dr. Bíró Géza, a kórházalapító című könyvét. A rendezvényt Luppinger Attila ifjú gitárvirtuóz nyitja meg.

 

Karinthy kávéház

Február 27-én és 28-án 13.15-től újra műsorra tűzi a kézdivásárhelyi Városi Színház a Karinthy kávéház című előadást. Kiss László egyéni produkciója Kolcsár József rendezésében készült, az előadást a Vigadó Művelődési Ház nagytermének színpadán láthatja a közönség.

Hogy miért kávéház? Mert Karinthy ott érezte igazán elemében magát, ez volt az a helyszín, ahol a Nyugat írói köre egykor élénk vitákat folytatott egymással, de ahol általában kicsit vidámabban, játékosabban volt jelen az irodalom, mint a hivatalos helyeken. A stílusparódiák, vagy irodalmi karikatúrák – ahogy maga Karinthy nevezte írásait – az eredeti művek mellett hallhatóak az előadásban, Kiss László nagyszerű érzékkel, szellemesen és rendkívüli művészi alázattal idézi meg a színpadon a magyar irodalom közismert alkotóit.

Hozzászólások
Kezdődik a poszt-Bocsárdi éra

Kezdődik a poszt-Bocsárdi éra

Az új idők kihívásaihoz jobban alkalmazkodó, kreatív és vízióval rendelkező, áldozatra képes és a társulatban is elfogadott személyt keresett Bocsárdi László a maga helyére, miután tegnap bejelentette döntését: 2020 óta érlelődő szándékát valóra váltja, és jövő októberig, menedzseri megbízatása lejártáig lemond a színház vezetéséről, aligazgatóként folytatja tevékenységét, a vezetői posztra pedig Pál Ferenczi Gyöngyi társulati tagot nevesíti.