Felhívás!

Röviden

Szavalóverseny

A március 15-i megemlékező ünnepség alkalmával Kézdivásárhely önkormányzata és a Vigadó Művelődési Ház szavalóversenyt hirdet a város V–VIII. osztályos tanulói számára. A verseny időpontja és helyszíne: március 6., kedd 17 óra, Vigadó Művelődési Ház. Versenyünkre V–VIII. osztályos diákok jelentkezését várjuk, akik egy segédeszköz nélkül elmondott verssel jelentkezhetnek. A vers témája: március vagy tavasz.

A három első helyezett versmondót díjazni fogjuk, a legjobb pedig a március 15-i központi rendezvényünkön elszavalhatja versét. Kérjük a kézdivásárhelyi iskolákat, hogy a jelentkező/résztvevő diákok névsorát juttassák el a Vigadó Művelődési Ház közönségszolgálati irodájába március 2-ig.

 

Szónokverseny

Az előző évekhez hasonlóan, az RMDSZ Kézdivásárhelyi Szervezete a március 15-i megemlékező ünnepség alkalmával kiírja a Zúg Március Szónokversenyt. A verseny időpontja és helyszíne: március 5., hétfő 17 óra, Incze László Céhtörténeti Múzeum díszterme. Versenyünkre középiskolás diákok jelentkezését várjuk, akik egy elkészített és segédeszköz nélkül elmondott, az alkalomhoz illő, maximum négyperces terjedelmű beszéddel jelentkezhetnek.

A három első helyezett szónokot díjazni fogjuk, a legjobb szónok pedig a március 15-i központi rendezvényünkön elmondhatja beszédét. Kérjük a kézdivásárhelyi iskolákat, hogy a jelentkező/résztvevő diákok névsorát juttassák el a helyi RMDSZ irodájába március 2-ig.

 

Spanyol nemzeti est

Isabel Fernandez, a Zöld Nap Egyesület EVS önkéntese szeretettel hívja meg Önöket a február 9-én 18 órai kezdettel tartandó spanyol nemzeti estre a Vigadó Művelődési Házba. Az esten a jelenlevők betekintést nyerhetnek Spanyolország kultúrájába, történelmébe, politikai rendszerébe, építkezési stílusába, étel–ital világába és ünnepeibe. Külön kiemelve Andalúzia régiót, ahonnan Isa is jött. Az Európai Önkéntes Szolgálat spanyol önkéntese vetített képes előadással, zenével és videóval fogja bemutatni hazáját, esélyt adva kérdések feltevésére is.

Hozzászólások