Felhívás!

Röviden

Kiállítás

Január 26-án, pénteken 18 órától a baróti művelődési ház Bodosi Dániel-termében megnyílik Csog Jolán erdőfülei szövőnő és viseletkészítő kiállítása. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Jégkarnevál

Szombaton, január 27-én Baróton második alkalommal szervez jégkarnevált a polgármesteri hivatal és a városi művelődési ház. A tavaly még a város szélén található bányatavon szervezték meg a rendezvényt, ami nagy sikernek örvendett, ezúttal a nemrég használatba adott városi jégpályán tartják meg. A jégkarneválon idén is díjazzák a legjobb jelmezeket mind gyermek, mind felnőtt kategóriában. A rendezvény programja: 17–18 óra: regisztráció a szervezői sátornál; 18–19.30: a jelmezbe öltözöttek bemutatkozása; 20 óra: díjazás; 20–21 óra: szabad korcsolyázás. A jégkarnevál ideje alatt (20 óráig) a jeget csak a regisztrált korcsolyázók használhatják.

Tortoma Önképzőkör

Január 30-án, kedden 19 órakor Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár-termében bemutatják a háromszéki tejtermelő gazdák sorsát ismertető Tehenesek (2017, 52 perc) című dokumentumfilmet. A vetítést beszélgetés követi a film alkotóival. Meghívottak: Fám Erika forgatókönyvíró és Vargyasi Levente rendező-operatőr (Sepsiszentgyörgy). Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Felkérés

Néhai Kese Jenő volt baróti elöljáró emlékének tiszteletben tartása érdekében a Kese család felkéri a baróti és az erdővidéki lakosságot, hogy ezentúl semmilyen formában, sem a médiában, sem tanácsüléseken vagy különböző fórumokon ne használják a Kese-kápolna megnevezést. Mi, a család mindenki tudomására hozzuk, hogy ezt az építményt nem személyes érdekekből építette Kese Jenő, nem az ő érdekeit szolgálta, hanem a városét, az itteni emberekét. Éppen ezért méltatlannak és megalázónak tartjuk, hogy évtizedeken keresztül a köznyelvben és a köztudatban állandóan Kese-kápolnaként van megemlítve, emlegetve.

A Kese család

Hozzászólások