Felhívás!

RÖVIDEN

Kőgyűjtésre fel!

Az RMDSZ kovásznai szervezte és a polgármesteri hivatal kőgyűjtési akciót szervez november 11-én, szombaton 11 órától a Lőrincz Zsigmond Sípályán. A résztvevőket a helyi RMDSZ zsíros kenyérrel és teával kínálja, míg a helyi önkormányzat egy napos bérletet biztosít számukra a 2017–2018-as téli síszezonban. A szervezők kérése, hogy minden résztvevő vigyen magával kőgyűjtéshez szükséges kellékeket.

Kórusok találkoznak

November 11-én, szombaton 17 órától a kovásznai Schola Patrona Hungarorum szervezésében tartják a 17. Kovásznai Kórusok Találkozóját. A rendezvény helyszíne a római katolikus templom.

Édes anyanyelvem

November 13-án 18 órától, a Magyar Nyelv Napja alkalmából a kovásznai RMDSZ szervezésében, a kovásznai önkormányzat és a városi művelődési ház támogatásával Édes anyanyelvem címmel gálaestet tartanak a művelődési központban. A rendezvényen fellépnek a vers-, mese-, rege-, ballada-, népdal-versenyeken kiváló eredményeket elért diákok, illetve a Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad, a zabolai Gyöngyharmat Néptáncegyüttes és a Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ lakói. A belépés ingyenes.

Bábszínház

November 15-én, szerdán 10 és 12 órától a művelődési központban a marosvásárhelyi Ariel Bábszínház román tagozata bemutatja a Copilul și vrăjile című előadását. Jegyár: 6 lej.

Színház

November 17-én, pénteken 19 órától a művelődési központban a székelykeresztúri Pódium Színpad bemutatja a Simogatórium című előadását. Jegyár: 7 lej diákoknak, 15 lej felnőtteknek. Jegyek elővételben a művelődési házban kaphatók, helyfoglalás a 0267.340.394-es és a 0744.364.350-es telefonszámon.

Vendégek Kovásznán

Múlt héten a Kovásznai Belvárosi Református Egyházközségbe látogatott a vajdahunyadi református egyházközség 30 tagú küldöttsége. Kirándulásokat szerveztek, illetve igét hirdetett Zsargó János vajdahunyadi lelkipásztor. Balogh Zoltán kézdi-orbai esperes elmondta: a találkozás célja a két egyházközség közti kapcsolat megerősítése volt. Az esperes köszönetét fejezte ki a megyei tanácsnak, amiért a reformáció 500. „születésnapja” alkalmából támogatta ezt a rendezvényt, illetve a pár hónapja leleplezett Kálvin-szobor felállítását is.

Hozzászólások