Felhívás!

Röviden

EMNP-iroda Baróton

Baróton, a Szabadság utca 11. szám alatt, a 7A lépcsőházban (garzonok) működik az Erdélyi Magyar Néppárt irodája, mely egyben az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács irodája és Demokrácia Központ is. Az iroda hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 9 és 13 óra között, szerdán 10 és 14 óra között tart nyitva. Elérhető telefonon is a 0267.377.790-es vagy 0762.248.681-es számokon. Az irodában segítenek a magyar állampolgárság megszerzéséhez szükséges dokumentáció összeállításában, emellett a magyar állampolgárok számára anyakönyvezési ügyeket intéznek (születés, házasság, válás, elhalálozás esetén), de fogadják azokat is, akik magyar útlevelet igényelnének, vagy lakcímváltozást szeretnének bejelenteni. Ugyanakkor a jövő évi, Magyarországon esedékes országgyűlési választásokra való regisztrációban is segítenek.

Amint azt Dimény László néppárti tanácsostól megtudtuk, az irodában ki lehet tölteni a Minority SafePack Egymillió aláírás az európai sokszínűségért kezdeményezést támogató nyilatkozatot is. A Minority SafePack egy olyan kezdeményezés (lefordítva: kisebbségi biztonságcsomag), mely elfogadása esetén a kisebbségek jogainak betartására vonatkozó garanciát jelenthetné az Európai Unió területén. E célból jövő tavaszig egymillió aláírást kell összegyűjteni legalább hét tagállamból (bármely európai állampolgár aláírhatja), ahhoz, hogy az Európai Bizottság az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN), valamint más érdekelt szervezetek (köztük az RMDSZ) által javasolt jogalkotási folyamatot egyáltalán elindítani kényszerüljön.

 

Futónap

A fogyatékkal élő fiatalok nappali tevékenységét biztosító baróti Laura Ház idén is megszervezi azt a tavaly indított kezdeményezését, melynek célja adományokat gyűjteni fenntartásukhoz. A futónapot, mely idén egy fél maratoni táv leszaladásával is kiegészülne, október 29-én, vasárnap tartják – tudtuk meg a Laura Ház vezetőjétől, Cseresznyés Emíliától.

Hozzászólások