Felhívás!

RÖVIDEN

Tábor fiataloknak

A kovásznai Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete táborozni hívja a 14. életévet betöltött fiatalokat augusztus 23-27. között Csomakőrösre. Dr. Fülöp Csabától, az egyesület elnökétől megtudtuk, hogy az öt napos rendezvényre olyan fiatalokat várnak, akik szeretnének részt venni a különböző gyerekfoglalkozásokkal kapcsolatos önkéntes munkában, amit majd a városnapokon fognak lebonyolítani az egyesülettel közösen. Terveik szerint az öt nap alatt a nagycsaládos szülők és a meghívottak a fiatalokkal közösen tartanának játékos foglalkozásokat a gyerekeknek. A legkülönfélébb tevékenységek szerepelnek a tábori programban: vásári játékok közös elkészítése, sporttevékenységek, kézműves foglalkozások, előadások, horgász-trükkök, kirándulás, ének, muzsika, táncház, tábortűz és jó hangulat. Jelentkezni augusztus 7-ig, hétfőig lehet a tundervar@sic.hu címen, rövid bemutatkozó levéllel. A tábornak a Debreczi Panzió ad otthont, részvételi díj nincsen, a szállás és az ellátás ingyenes. Az egyesület a jelentkezőket tájékoztatja a további részletekről. „Gyere velünk, és tapasztald meg, hogy nagycsaládban élni jó!” – bátorítják a szervezők az érdeklődőket.

Részt vesznek a kupán

A kovásznai KSE felnőtt futball csapata is részt vesz a bardoci napok keretében megrendezésre kerülő Lőrincz Zsigmond-kupán, valamint a koszorúzáson, így ápolva a bardoci születésű Lőrincz Zsigmond (1964–2012), a város egykori polgármesterének emlékét.

Fúvószenei koncert

Vasárnap, augusztus 6-án 12 órai kezdettel a kovásznai Városi Művelődési Ház előtti téren fúvószenekari koncertet tartanak a Kovásznai Ifjúsági Fúvószenekar előadásában. Vezényel Kertész Barna karnagy.

10. Trabantos Találkozó

A hagyományos Trabantos Találkozót augusztus 12-13-án 10. alkalommal szervezi meg a DRE Racing Team sportegylet és a Trabi bár a polgármesteri hivatal támogatásával. Hivatalos megnyitó és kocsiszemle szombat délelőtt a városközpontban, utána autós felvonulás a Tündérvölgybe. A rendezvény házigazdája Domaházi János helyi tanácsos. A részletes programra visszatérünk.

Hozzászólások