Felhívás!

Röviden

Népdalvetélkedő

Kedden a kovásznai művelődési házban Gyerő Katalin, a zágoni Mikes Kelemen Általános Iskola zenetanára szervezésében megtartották a Háromszéki Népdalbarátok Vetélkedője körzeti szakaszát az 5–8. osztályosok részére. A Thiesz Katalin tanítónő és Diaconu Monika zenetanár alkotta zsűri döntése értelmében a megyei szakaszra Moldovai Dóra, Molnár Anna, László Noémi (Kovászna) és Asztalos Nándor (Zágon) jutott tovább.

 

Fontos a tisztaság

Folyamatosan csinosítják a település arculatát: a zöldövezet gondozása, ápolása mellett fakeretes virágágyásokat helyeztek el a városkülönböző területén. Sajnos, a tisztaságot nem mindenki őrzi meg, ugyanis a Környezetvédelmi Őrség ellenőrzése során rengeteg szemetet talált a terelőutak mentén és a patakmedrekben. Gyerő József polgármester ezúton felszólítja a lakosságot, hogy kössenek szerződést a Gos-Trans-Com városgazdálkodási vállalattal, ellenkező esetben kénytelenek lesznek kiszabni a szemétszállítási illetéket azokra a személyekre is, akiknek nincs szerződése, hiszen egyértelműen ők is szemetelnek.

 

Könyvbemutató

Az Ignácz Rózsa Irodalmi Klub és a Hármas Alapítvány szervezésében május 19-én, pénteken 18 órakor a kovásznai művelődési ház Ignácz Rózsa-termében Puskás Attila Utak és ösvények – Erdélyi magyar sors – című könyvét mutatják be. A szerzővel Ferencz Csaba szerkesztő beszélget.

 

Rajzpályázat kicsiknek

A művelődési ház rajzpályázatot hirdet óvodásoknak és 1–8. osztályosoknak Az én világom címmel. „Milyen lenne, ha varázserővel bírnál? Mit változtatnál meg a környezetedben, családodban, az iskoládban-óvodában? Rajzolj le egy eseményt, egy személyt, egy helyet olyannak, amilyen szeretnéd, hogy legyen, amilyennek képzeled!” A gyermekek bármilyen technikával, A4-es lapra készített rajzzal pályázhatnak. A rajzokat díjazzák, a legsikerültebbekből kiállítást szerveznek a Városi Művelődési Ház kiállítótermében június 1-én, csütörtökön 13 órakor. A rajzok benyújtási határideje: május 25, csütörtök, 14 óra, a művelődési házban. A rajz hátoldalára szükséges ráírni a pályázó nevét és a csoport/osztály nevét.

Hozzászólások