Felhívás!

RÖVIDEN

Kiállításmegnyitó

A budapesti TOBE Gallery és a Művelődési Ház közös szervezésében december 15-én, szerdán 18 órakor a Kádár László Képtárban nyitják meg Bede Kincső fotóművész Három színt ismerek a világon című kiállítását. A tárlatot Kali Ágnes költő, dramaturg méltatja. A tárlat 2022. január 31-ig tekinthető meg.

Rajzkiállítás

A Művelődési Ház Ignácz Rózsa termében december végéig tekinthető meg a Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpont és a Kovásznai Művelődési Ház közös szervezésében a Magyar Nyelv Napja alkalmából megrendezett rajzkiállítás. A belépés ingyenes. A tárlat munkanapokon 9–15 óra között látogatható. 

Filmvetítés

Ma 18 órától vetítik a Corpus Christi című lengyel filmdrámát a Művelődési Központban. Helyfoglalás, valamint további információ elérhető a 0744.364.250-es telefonszámon.

A Corpus Christi (lengyelül: Boże Ciało) egy 2019-es lengyel filmdráma, amit Jan Komasa rendezett, a forgatókönyvet pedig Mateusz Pacewicz írta. Először a 76-ik Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, majd pedig a 2019-es Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be. A film egy lengyel fiatal történetét meséli el, aki a büntetés-végrehajtásból szabadulva szeretne pap lenni, végül pedig egy falu káplánja lesz. 11 díjat nyert a Lengyel Filmakadémiától többek között a legjobb film, legjobb rendező, legjobb forgatókönyv, legjobb színész díjakat.  A film az El Gouna Filmfesztiválon ezüst csillagot kapott, Bartosz Bielenia pedig megkapta a legjobb alakításért járó díjat. A luxemburgi CinEast rendezvényen megkapta a zsűri különdíját és a kritikusok nagydíját. Bartosz Bielenia a Chicagoi és a Stockholmi filmfesztiválokon is díjat kapott alakításáért. Jegyár: 10 lej. 

A Művelődési Ház csapata felhívja a figyelmet, hogy a 12 év feletti személyek kizárólag a zöld tanúsítvány felmutatásával látogathatják az előadásokat, vehetnek részt rendezvényeiken. A tanúsítvány igazolja a teljes oltottságot, vagy azt, hogy az illető az elmúlt hat hónapban átesett a fertőzésen.

Ajándékcsomag Mikulásra

Kovászna Város Önkormányzata és a kovásznai Művelődési Ház 1150 ajándékcsomagot állított össze, amelyeket az óvodások és iskolások (0–8. osztály) kapnak meg a Mikulás-nap alkalmából.

Hozzászólások