Felhívás!

RÖVIDEN

RÖVIDEN

Kisebb munkálatok

Sok a terv Zágon községben, de egyelőre nincs elég pénz nagyobb beruházásokra. Amíg a helyi önkormányzat nem jut anyagi forráshoz, önerőből végeznek el kisebb, de fontos munkálatokat. Az országút mentén a település Zágonbárkány felőli részén nekifogtak a vízelvezető sáncok kiásásának. A munkát egészen a falu alsó részéig, a Zágon-patakig végzik, ám ez egy hosszabb folyamat lesz. A községháza saját gépekkel és saját munkásaival dolgozik. A hivatal a porták bejáratai előtti átereszeket is kitakarítja, hogy ne legyen gond a víz lefolyásával.

Dolgoznak a mezei utakon

A községháza munkásai dolgoznak a mezei utak rendbetételén is. Zágonban és Papolcon egyelőre a forgalmasabb vonalakat kövezik és javítják, majd sor kerül a kevésbé terhelt útszakaszokra is. Ez leginkább a gazdák számára nagyon fontos, hiszen egyesen részeken nagyon nehezen lehetett közlekedni.

Nincs több szemetelés!

Bekeményítettek a szemetelőkkel szemben, térfigyelő kamerákat szereltek a zágoni református templom melletti két szeméttárolóhoz. Kényszerűségből kellett meghoznia ezt a döntést az egyházközségnek, ugyanis néhány személy számára megszokottá vált, hogy a temetői szemét összegyűjtésére szolgáló tárolókba hordják a faluból a háztartási hulladékot.

Hozzászólások