Felhívás!

Röviden

Röviden

Piknikzónákat alakítanak ki

A 18-as forrásnál elkészült a piknikzóna, ottjártunk során a sós vizet töltögetők dicsérték is a munkálatot, remélve, hogy meg is marad ebben a formájában a borvíz környéke. Daragus Attila szerint még vannak teendők a Szejkeként ismert gyógyvíznél, de dolgoznak a Torja-hágónál lévő völgyben található Szeregetőnél is, a hágón pedig felújítják a mofettát és a medencét. „A Vinca Minor Egyesülettel partnerségben egy hidacskát építünk, ami bevezet a nádasba. Összességében jó pár szép piknikezőhely jön létre, ami vonzó lehet minden környékbeli számára” – fejtette ki a polgármester.

 

Megújul a Jókai Mór-iskola

Az önkormányzat pályázott az altorjai iskola felújítására is. Az épület tulajdonviszonya rendezett, így remélik, hogy az Országos Befektetési Alaphoz letett projektjüket pozitívan bírálják el.

 

Gázt vezetnének

Idén a fővezeték vélhetően le lesz fektetve a község Kézdivásárhely felőli bejáratáig, az önkormányzat el is készíttetett egy tervet Torja és Bálványos földgázzal való ellátására. Erre amiatt gondoltak, hogy nem tudni, merre alakul a fa ára vagy kitermelése, és legyen alternatív megoldás tartalékban.

 

Készül a karatnai óvoda

Idén befejezik a karatnai óvodát, ami a jelentős, önerőből zajló munkálatnak köszönhetően a község legmodernebb oktatási intézményévé lépik elő. Tervbe van véve a feltorjai iskola felújítása is, a tetőn kívül nagyjából mindent kicserélnek, így új nyílászárókat szerelnek majd fel, és a padlóra is új parketta kerül.

Hozzászólások
Vissza a focihoz!

Vissza a focihoz!

Szavak nincsenek a boldogságra, de ha mégis vannak, azokat százszor, ezerszer elmondták, leírták a Sepsi OSK kupagyőzelmét köszöntő, ünneplő sportkedvelők, szurkolók. A háromszéki csapat bő egy évtized alatt elérte azt, ami sok más klubnak évszázad alatt sem sikerült. Ennek ellenére a kupagyőzelem nem nevezhető fantasztikus meglepetésnek, mert a háromszéki csapat tudásában, potenciáljában jól benne volt ennek az esélye. A bajnoki címé nem, mert az sokkal összetettebb. De talán egy dobogós helyezés már éveken belül elérhető.