Felhívás!

Röviden

Termékvásár

Március 19-én, 9–16 óra között a polgármesteri hivatal szervezésében a SuperCoop üzlet parkolójában tartják a hagyományos és helyi termékek vásárát.

Munkákat várnak a tárlatra

A Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület és a Művelődési Ház, Kovászna Város Önkormányzata, a Kovászna Megyei Tanács, a budapesti NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft., a Kovászna Megyei Művelődési Intézet, valamint az NKA (Nemzeti Kulturális Alap) támogatásával Fény és árnyék témával rendezik meg a soron levő Csoma-kiállítást, melyet a Kőrösi Csoma Sándor Napok keretében nyitnak meg április 6-án, csütörtökön 18 órakor a kovásznai Kádár László Képtárban.

Tiszteletbeli meghívott: Deák M. Ria textilművész (Kovászna)

„Fény és árnyék. A természet fényei és árnyékai. Az élet, a mindennapok, a létért, a megmaradásért való küzdelem fényei, a szépre és jóra, a Világ Arcára, a fény ragyogására törő ellenséges erő árnyékai. Fénylő színek és ellentét-árnyékok. És harc és harc, örök harc az egyetemes létben. A művészet mindenkori küldetéses harca a jóért, a világos harca önnön ellentétével, a rejtőzködő sötéttel.” – olvasható a szervezők felhívásában.

A kiállításra munkákat várnak, a műveket március 16–17-én (szerda–csütörtök) 11–16 óra között, Budapesten, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft.-nél (II kerület, Csalogány utca 47–49. szám), Debrecenben dr. Kalmár Istvánnál (Hatvan u. 1/A, 1 em.), Marosvásárhelyen Nagy Dalma művésznőnél (1918 dec. 1.út.225/A), Kolozsváron, a Szabédi Emlékháznál (Lázár u.30), Nagyváradon a római katolikus püspökségnél, Csíkszeredában a Csíki Székely Múzeumnál, Sepsiszentgyörgyön, a Lábas Házban, Brassóban Csutak Levente műtermében lehet benyújtani, illetve elküldeni a Konnát Rita, 525200 Kovászna, Híd utca (Podului) 32. postacímre.

A kis hableány

Március 21-én, 10 és 12 óra között a Kovásznai Művelődési Központban A kis hableány – a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház előadása látható.

Hozzászólások