Felhívás!

Röviden

Röviden

Nyáron vagy ősszel konfirmálnak

Balogh Zoltántól, a kovásznai Belvárosi Református Egyházközség lelkészétől megtudtuk, a járványügyi szigorításoknak eleget téve az elmúlt időszakban online tartotta az istentisztelet. Az online igehirdetésnek 700-800 nézője is volt az internetes statisztikák szerint.

Május 17-én, amint az országos előírások már megengedték, már szabad ég alatt prédikált, a régóta várt eseményen 72 személy vett részt. Ők, eleget téve az óvintézkedéseknek, egészségügyi maszkot viseltek, és betartották az előírt távolságot egymástól.

A lelkész arról is beszámolt, hogy normális esetben a konfirmálásnak május 17-én, vagyis pünkösd előtt egy héttel kellett volna megtörténnie, viszont ez érhető okok miatt elmaradt. Azt mondta, megvárják, hogy a nyár végéig milyen irányba alakul a helyzet járványügyben, és ha lehetőség lesz rá, akkor augusztus utolsó vasárnapján tartják meg a konfirmálást a belvárosi gyülekezetben, ha pedig nem lesz engedélyük, akkor októberre halasztják azt.

Ha továbbra is engedik a szabadtéri találkozásokat, akkor a konfirmálásra való felkészítőket a szabadban tartják, másként pedig online, annak függvényében, hogy miként alakul ez a jelenleg még bizonytalan helyzet. A belvárosi gyülekezetben húszan konfirmálnának idén.

 

Javítják az órát

Több helyinek is feltűnt, hogy nincs helyén a városközpontjában levő köztéri óra (fotónkon). Jeszenovics Róbert Károly alpolgármester elmondta, az utóbbi időben gondok adódtak a működésével, ezért az óra javíttatása mellett döntöttek. A tervek szerint már ezen a héten visszakerül a helyére, egyúttal új megvilágítást is kap.

Hozzászólások