Felhívás!

RÖVIDEN

Farsang

A Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete február 16-án, vasárnap 16 órai kezdettel farsangi mulatságot szervez, melyre szeretet várnak kicsiket és nagyokat. 16 órakor gyülekező a Pokolsárnál, majd zenés, maskarás felvonulás a kovásznai művelődési házig. 17 órakor bábuégetés a művelődési ház udvarán. 17.30-tól áll a bál! A talpalávalót Iffiú Szabolcs és zenekara fogja biztosítani. Házigazda: Ürmösi-Incze Hunor. Közreműködnek a Recefice, Pitypang és a Vizitke néptánccsoportok. Az esemény a Magyar Kormány támogatásával valósul meg. Február 22-én, szombaton 18 órai kezdettel a csomakőrösi református nőszövetség is farsangi mulatságot szervez a helyi kultúrotthonban, amelyre minden érdeklődőt várnak.

Termékvásár

A polgármesteri hivatal szervezésében vasárnap 9 órai kezdettel rendezik meg a hagyományos és helyi termékek vásárát a SuperCOOP előtti parkolóban.

Jurta-bemutató

A Kalibáskő Erdélyi Iskola szervezésében február 17-18-án, hétfőn és kedden délelőtt a művelődési ház Ignácz Rózsa-termében jurta-bemutatót tartanak szervezett csoportoknak. A résztvevők ismerkednek a rovásírással és totemizmussal, a jurta szerkezetével és belakásával, az ősmagyar viselettel, fegyverekkel és szokásokkal. A rendezvény célja felkelteni a gyerekek kíváncsiságát és további érdeklődésre, kutatásra buzdítani őket, példaképeket kínálni, ezzel megalapozva identitástudatukat, hovatartozásuk érzését. Az esemény időtartama 2 óra, részvételi díj: 7 lej/fő.

Kabaré

A marosvásárhelyi Gruppen Hecc Társulat Ma jó a medvem! című legújabb kabaréja február 23-án, vasárnap a programba írt 20 óra mellett aznap 17 órától is megtekinthető a művelődési központban. A jegy ára: 35 lej. A Hahota színtársulat Megáll az ész című zenés szilveszteri kabaréja február 25-én, kedden 17 és 20 órától tekinthető meg a művelődési központban. A jegy ára: 40 lej.

Hozzászólások