Felhívás!

Röviden

Röviden

Sikeres falunapok

A rendezők sikeresnek minősítették az idei falunapokat, még akkor is, ha a zenei felhozatal körül „természetesen” voltak kifogások. Ezt úgy próbálták megkerülni, hogy a kétnapos rendezvény első napján inkább a népzene és a „könnyebb” műfajok kaptak teret, míg második nap a kemény rocké volt a színpad, így a „válogatósak” eldönthették, hogy melyik nap kapcsolódnak be a buliba. 

 

„Ellenőrizhetetlen” kapcsolatok

Teljes mértékben kifutottak az önkormányzat „ellenőrzése” alól a testvértelepülési relációban a családok között kiépülő kapcsolatok – ezt közösen állapították meg a helyi tanácsosok legutóbbi falunapok alatt a testvérvárosok jelenlévő küldöttségeivel. Elhangzott: úgy lehet tekinteni, hogy teljesült a célkitűzés, hisz a testvérvárosi kapcsolatnak nem az a lényege, hogy a hivatalos személyek eljárjanak egymás falunapjára, hanem az, hogy a családok közt alakuljanak ki baráti szálak, látogassák egymást, járjanak el egymáshoz, nyaraljanak együtt, „cseréljenek gyereket”, hisz ez mindkét fél épülését szolgálja.    

 

Multifunkcionális erőgép

Egy okos, „mindenhez is értő”, multifunkcionális erőgépre pályázik a község. Az útelsimításra, hóeltakarításra, kaszálásra is használható multifunkcionális kotrógép százezer euróba kerül. A tanács megpróbálta elérni, hogy a százezer eurós csodamasinát ne vissza nem térítendő támogatással, hanem húsz százalékos önrésszel szerezhesse be. Az „ingyen gépnek” ugyanis az a „baja”, hogy öt évig csak közterületen dolgozhat, tehát – elvileg – nem lehet például arra használni, hogy a csatornázási munkálatoknál a lakosságot segítendő, az udvarokon sáncot ássanak.  

 

Hozzászólások
Kezdődik a poszt-Bocsárdi éra

Kezdődik a poszt-Bocsárdi éra

Az új idők kihívásaihoz jobban alkalmazkodó, kreatív és vízióval rendelkező, áldozatra képes és a társulatban is elfogadott személyt keresett Bocsárdi László a maga helyére, miután tegnap bejelentette döntését: 2020 óta érlelődő szándékát valóra váltja, és jövő októberig, menedzseri megbízatása lejártáig lemond a színház vezetéséről, aligazgatóként folytatja tevékenységét, a vezetői posztra pedig Pál Ferenczi Gyöngyi társulati tagot nevesíti.