Felhívás!

Röviden

Koncert

Május 9-én, csütörtökön 19 órai kezdettel a művelődési központban lesz látható Sárik Péter Trió & Falusi Mariann Jazzkívánság műsor magyarul című koncertje. Jegyár: 25 lej. Helyfoglalás, jegyek elővételben a művelődési ház jegyirodájában hétfőtől csütörtökig, 8-15 óra között, pénteken 8-13.30 óra között, vagy a 0267.340.394, illetve a 0744.364.250-es telefonszámokon.

 

Mohos Fotóklub-tárlat

Május 10-én, pénteken 18 órakor a művelődés ház kiállítótermében tartják a sepsiszentgyörgyi Mohos Fotóklub 2018-as anyagát bemutató kiállítás megnyitóját. Beszédet mond: Hlavathy Károly fotóművész, a klub elnöke. Közreműködik a Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ Hangshowrock együttese.

 

Rákász Gergely koncert

Május 15-én, szerdán 19.30-kor a kovásznai belvárosi református templomban kezdődik Rákász Gergely orgonaművész Lords of the organ (Bach, Vivaldi, Italy) előadása. A koncerten szellem találkozik az érzékiséggel. Bach mindig intellektuális kihívásként tekintett a zenére, Vivaldit viszont elsősorban az érdekelte, hogy a zenéje elbűvölő legyen. Szigorú szerkesztettség és Isten szolgálata az egyik, hangzatos dallamívek, amelyek élénk érzelmeket közvetítettek a másik oldalon. Zenei találkozásuk nyomán az egyikük élete gyökeresen megváltozott. A jegyek ára: 15 lej felnőtteknek és 5 lej diákoknak.

 

Hagyományos Termékvásár

Május 18-án, szombaton 9 órától a SuperCoop előtti parkolóban tartják meg hagyományos és helyi termékek vásárt.

 

Országos néptáncverseny

Május 18-án, szombaton 10 órai kezdettel 20. alkalommal kerül megrendezésre a Kovásznai Források nevet viselő, egésznapos országos néptáncverseny. A sepsiszentgyörgyi Gyermekek és Tanulók Palotája illetve a Kovásznai Tanulók Klubja, valamint a művelődési ház szervezésében megrendezendő eseményen a magyar és román népviseletbe öltözött fellépők fúvószenekari kísérettel a Tanulók Háza udvaráról vonulnak a művelődési ház szabadtéri színpadához, ahol találkozó zajlik. A rendezvény a helyi önkormányzat által támogatott kiemelt program.

Hozzászólások