Felhívás!

Röviden

Megújuló műemlék

A B kategóriás műemléknek számító uzoni Pünkösti-kúriát felújítja egy olasz cég. A munkálatokhoz már hozzáláttak, határidő a jövő év júniusa. Pincéjében étkezdét, dupla padlásterének első szintjén egy több mint száz férőhelyes rendezvénytermet alakítanak ki, ami az Atlantisz fúvószenekar koncertterme is lesz. Földszintjén az uzoni civil szféra szálláshelye és a helyi nyugdíjasklub mellett az Atlantisz fúvószenekar és ifjúsági egyesületek kapnak székhelyet.

Többet, szebbet

Uzon után Bikfalván és Lisznyóban is új, esztétikus utcanévtáblákat helyezett ki márciusban az önkormányzat, egyúttal az eddig nevenincs utcákat is elkeresztelték. Ez csak azért volt lehetséges, mert korábban telekkönyvezték az utcákat. Az utcanévtáblák kihelyezése Szentivánlaborfalvánban és Uzonfüzesen következik, hiszen az utcanév és a telekkönyvezés elengedhetetlen ahhoz, hogy a község pályázni tudjon infrastrukturális munkálatokra.

Harminchárom év szolgálat

Április 17-én püspöki vizitációt fogadott a lisznyói református lelkész, Derzsi György. Bár a lelkipásztor a faluban eltöltött 33, összesen pedig 40 éves szolgálat után már tavaly nyugdíjba mehetett volna, kérte, hogy maradhasson még október 1-jéig, hiszen dűlőre kellett vinni egy pert az ortodox egyházzal. Miután ezt végül megnyerte a falunak, mert az 1923-ban a görögkeleti egyház által kisajátított 141 kataszteri holdat jogerősen elismerték a lisznyói reformátusok tulajdonának, Derzsi György is át szeretné adni a helyét. A lisznyói istentiszteleten a Sepsi Református Egyházmegye 38 lelkésze vett részt.

A játszóterek gyöngye

A község saját költségvetéséből finanszírozott új játszótér épül az uzoni szabadidőközpontban, amely szervesen illeszkedik majd a közelben levő óvodához, sportpályához. A kivitelezés határideje június 21-e, azaz a községnapokra meglesz a 17 gyermeket befogadó játszótér.

Kevesebb sáros utca

Nemrég aláírták a kivitelezési szerződést Uzon-Bikfalva több utcájának aszfaltozására, a közbeszerzési pályázat nyertese a szentgyörgyi Valdek cég. A munkálatok befejezési határideje november közepe.

Hozzászólások