Röviden

Virágba borul Kézdi főtere

A virágvásárok tíz éve játszanak fontos szerepet a céhes város életében, a város és a környékbeli falvak lakói minden tavasszal beszerezhették a legszebb virágokat a Molnár Józsiás-parki dísznövény-kiállításon. Idén egy új rendezvénnyel készül a kézdivásárhelyi önkormányzat, amely kizárólag a virágvásárt helyezi a fénypontba. A rendezvény a Virágvarázs nevet kapta, és április végén, két napon át zajlik a Gábor Áron téren.

Kézdivásárhely önkormányzata idén első alkalommal szervezi meg a Virágvarázs elnevezésű virágvásárát, amelyre növénytermelők és kertészeti cégek jelentkezését várja. A rendezvény időpontja április 25–26., azaz csütörtök és péntek, helyszíne a Gábor Áron tér. A rendezvény idejére a főteret nem zárják le, az esemény ugyanis a tér közepén zajlik majd. A jelentkezés elindult a virágvásárra, a helyek igénylése a jelentkezési lap elküldésével történik. A jelentkezési lap a www.kezdi.ro honlapról érhető el, amelyet a jelentkező visszaküld a presskezdi@gmail.com e-mail-címre, de jelentkezhet a 0726.233.518-as telefonszámon is.

Összesen kilenc kiállítótér áll a vásárosok rendelkezésre, ebből további két terület osztható (igény esetén). A területbér a 100 négyzetméternél kisebbek esetében 20 lej/nm/2 nap, a 100 négyzetméternél nagyobbak esetében pedig 30 lej/nm/2 nap. A kiállítónak csak és kizárólag a sátorhelyet, azaz legfeljebb kilenc négyzetmétert kell kifizetnie, a kirakodófelület minden terület esetében ingyenes. Jelentkezési határidő: április 12.

A Virágvarázs nevű rendezvényen csak a virágokhoz kapcsolódó szolgáltatásokat tudják fogadni, tehát semmilyen más jellegű termékkel nem lehet jelentkezni.

Légiriadó

A Sürgősségi Esetek Felügyelősége főfelügyelőjének a 2017/21856-os számú rendelete értelmében minden hónap első szerdáján készenléti gyakorlatozást tartanak a közriadóztatási hangjelzések (szirénák) megszólaltatásával. Kézdivásárhelyen ma 10–11 óra között lépnek működésbe a szirénák.  Kérjük a városlakókat, őrizzék meg nyugalmukat.

Hozzászólások