Felhívás!

Röviden

Röviden

Takarítják a patakot

Kovászna város önkormányzata a vízügy megyei kirendeltségével közösen folytatja a Kovászna patakának kitakarítását. A munkálat során a mederben levő üledéket és a növényzetet takarítják ki, illetve távolítják el. Ennek egyik hozadéka esztétikai jellegű, de ugyanakkor árvízvédelmileg is jelentős szerepe van. A munkálat ezúttal a patak alsó részénél zajlik.

 

Látogatható tárlat

A Gazdáné Olosz Ella Képzőművészeti Galériában (a művelődési házban) a névadó művésznő reprezentatív alkotásaiból álló gyűjteményes kiállítás tekinthető meg. A belépés ingyenes.

 

Zorkóczy Zenóbia előadása

Március 20-án, 12 órától a Kovásznai Művelődési Központban tekinthető meg Zénó, az elképesztő madárijesztő című interaktív gyermekelőadás. Zorkóczy Zenóbia előadását a 0-IV osztályosok számára ajánlják.

 

Fotókiállítás

A román királyi család az első világháború frontjain (1916-1918) című kiállítást nyitják meg március 20-án, 18 órakor a Kádár László Képtárban. A fotókiállítást megnyitja: Ștefania Dinu, a Cotroceni-i Nemzeti Múzeum aligazgatója. A kiállítás 2019. március 20-30. között látogatható. További információ, szervezett csoportok jelentkezése a 0770.420.087 és a 0762.674.516-os telefonszámokon.

 

Családmodell és gyermekvállalás

A Pokolsár Egyesület és az Ignácz Rózsa Irodalmi Klub társszervezésében március 26-án, kedden 18 órától a Farkaslakáról érkező Hadnagy Jolán tart előadást Családmodell és gyermekvállalás a magyar népmesékben címmel a Kovásznai Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa termében. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Hozzászólások