Felhívás!

Röviden

Röviden

Ki lesz az idén a bajnok?

Az Újrahasznosítás városa cím elnyerése érdekében Kézdivásárhely Önkormányzata és a Gosp-Com Kft. idén is hulladékgyűjtési versenyt hirdet a város oktatási intézményei számára. A verseny 2018. október 1-én kezdődik, és 2019. május 24-én zárul.

A feladat egyszerű: az intézményeknek a számukra kijelölt szelektív kukákba kell gyűjteniük a papírt, műanyagot, fémet, üveget, illetve elektronikai hulladékot is lehet leadni. Azt a három első helyezett iskolát vagy óvodát, ahol az említett időszakban a legtöbb lesz az egy főre eső újrahasznosítható hulladék, értékes díjakkal jutalmazzuk.

A tavalyi versenyben az összesített eredmények alapján a Molnár Józsiás Általános Iskola részesült a fődíjban, amelynek diákjai és munkaközössége a kijelölt időszak alatt 2743,70 kg hulladékot gyűjtött be. Nyereményük egy interaktív tábla volt, amely az iskola egyik szaklaboratóriumában kapott helyet, hogy minden diák számára hozzáférhető legyen. Második helyen a Zöld óvoda címmel felruházott Manócska Napközi Otthon végzett 1531 kg hulladékkal, ők egy hordozható számítógéppel gazdagodtak. A verseny harmadik helyezettje a Nagy Mózes Gimnázium lett, összesen 1260 kg begyűjtött hulladékkal. Jutalmuk egy hangszóró-berendezés volt.

Ne feledjék: műanyag és fém a sárga, papír és karton a kék, üveg a zöld kukába dobandó!

Benevezni a nagyjuditbrigitta@gmail.com e-mail-címen lehet. Határidő: 2018. szeptember 28., 12 óra.

 

Előadás Madáchról

A báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban  szeptember 19-én, szerdán 18 órától Tircsné dr. Propper Valéria bölcsészdoktor, az irodalomtudományok doktora, nyugalmazott könyvtárigazgató Miskolcról tart vetített képes előadást, Madách Imre életének „tragédiája” címmel. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Hozzászólások