Röviden

Röviden

Ki lesz az idén a bajnok?

Az Újrahasznosítás városa cím elnyerése érdekében Kézdivásárhely Önkormányzata és a Gosp-Com Kft. idén is hulladékgyűjtési versenyt hirdet a város oktatási intézményei számára. A verseny 2018. október 1-én kezdődik, és 2019. május 24-én zárul.

A feladat egyszerű: az intézményeknek a számukra kijelölt szelektív kukákba kell gyűjteniük a papírt, műanyagot, fémet, üveget, illetve elektronikai hulladékot is lehet leadni. Azt a három első helyezett iskolát vagy óvodát, ahol az említett időszakban a legtöbb lesz az egy főre eső újrahasznosítható hulladék, értékes díjakkal jutalmazzuk.

A tavalyi versenyben az összesített eredmények alapján a Molnár Józsiás Általános Iskola részesült a fődíjban, amelynek diákjai és munkaközössége a kijelölt időszak alatt 2743,70 kg hulladékot gyűjtött be. Nyereményük egy interaktív tábla volt, amely az iskola egyik szaklaboratóriumában kapott helyet, hogy minden diák számára hozzáférhető legyen. Második helyen a Zöld óvoda címmel felruházott Manócska Napközi Otthon végzett 1531 kg hulladékkal, ők egy hordozható számítógéppel gazdagodtak. A verseny harmadik helyezettje a Nagy Mózes Gimnázium lett, összesen 1260 kg begyűjtött hulladékkal. Jutalmuk egy hangszóró-berendezés volt.

Ne feledjék: műanyag és fém a sárga, papír és karton a kék, üveg a zöld kukába dobandó!

Benevezni a nagyjuditbrigitta@gmail.com e-mail-címen lehet. Határidő: 2018. szeptember 28., 12 óra.

 

Előadás Madáchról

A báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban  szeptember 19-én, szerdán 18 órától Tircsné dr. Propper Valéria bölcsészdoktor, az irodalomtudományok doktora, nyugalmazott könyvtárigazgató Miskolcról tart vetített képes előadást, Madách Imre életének „tragédiája” címmel. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Hozzászólások
Természetfilm-fesztivál Szentgyörgyön

Természetfilm-fesztivál Szentgyörgyön

Május 24–26. között huszonhét olyan lenyűgöző természetfilmet nézhet meg ingyen a közönség, amelyeket 98 országból beérkezett 1400 pályamunkából válogattak a gödöllői Grassalkovich-kastélyban megrendezendő ötödik természetfilm-szemlére. Ezeket az alkotásokat a Vadon Egyesület, valamint a gödöllői királyi kastélyban működő múzeum jó kapcsolatának köszönhetően ott és itt egyszerre vetítik majd.

Egy sikeres életút kiteljesedése

Egy sikeres életút kiteljesedése

Napjainkban sajnos ritkán fordul elő, hogy egy csinos, sikeres magyar lány, aki előtt a világ kitárult, egy kis porfészeknek tartott, ráadásul Magyarország jelenlegi határain kívül eső városkában telepedjen le, és nemzete múltjával, jelenével, jövőjével, illetve sorsának alakulásával kezdjen el foglalkozni. A nemrégiben Sepsiszentgyörgyre látogató G. Nagy Lilla Imolával ez történt. És nem jött üres kézzel, élete rezdüléseinek kottáját, a Délvidék titkai, Mit ér az ember, ha magyar című könyvét is magával hozta.