Felhívás!

Röviden

Jelöljön a Pro Urbe díjra!

 

Kézdivásárhely Municípium Önkormányzata idéntől minden évben kiosztja a Pro Urbe díjat egy olyan személynek, aki érdemes a cím megszerzésére.

Pro Urbe díjban részesülhet bármely kézdivásárhelyi vagy Kézdivásárhelyen élő személy, aki tevékenységével hozzájárult a város hírnevének öregbítéséhez, és betöltötte 70. életévét. A díj csak élő személynek adományozható. Kézdivásárhely Önkormányzata várja a jelöléseket a cím odaítélésére. Javaslatot tehet bárki, ennek feltételei a következők: az iratcsomót a javaslattal az iktatóba kell benyújtani legkésőbb július 30-án 15 óráig. Az iratcsomónak tartalmaznia kell egy indoklást, amelyben a jelölő leírja, hogy miért javasolja a személyt Pro Urbe díjra; egy ajánlást, amelyet legalább három másik személy aláírásával támogat; minden olyan dokumentumot, amit a jelölő fontosnak tart leadni a jelöléshez. Miután a javaslatokat iktatták, ezek átkerülnek a városháza kommunikációs irodájához, ahol ellenőrzik, majd továbbítják a jelöléseket a városi tanács kulturális bizottságának. A kulturális bizottság a jelölések alapján javaslatot tesz a Pro Urbe díjas személyre, majd tanácsülés keretében, tanácshatározattal megerősíti azt. A tanácshatározatnak már tartalmaznia kell a jelölt laudációját is. A döntést követően, a Pro Urbe díjat Kézdivásárhely polgármestere, rendkívüli tanácsülés keretében, az Őszi Sokadalom városünnep idején adja át a jelöltnek. A javaslatokat július 30-ig várják a polgármesteri hivatal iktatójába. A díjátadó ünnepségre várhatóan 2018. augusztus 30-án, a városünnep első napján kerül sor. Részletesebb tájékoztatásért forduljanak a kommunikációs irodához a 0267.361.974/127-es belső számon vagy a presskezdi@gmail.com e-mail-címen. A kitüntetéseket szabályozó tanácshatározat elolvasható a www.kezdi.ro honlapon.

 

A Városi Könyvtár nyári nyitvatartása

 

A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár júliusban és augusztusban a következő program szerint várja az olvasókat: hétfőn, kedden, csütörtökön és péntek 9 és 16 óra, szerdán 9 és 17 óra között.

Hozzászólások