Felhívás!

Ravatalozót avattak

Ravatalozót avattak

Október 20-án felavatták az angyalosi ravatolozót, amely már a harmadik a községben. Küzdelmes volt az út idáig: a bürokratikus állami rendszer folyamatosan levizsgázott, de az angyalosi közösség sok közmunkával vitte előbbre a fontos ügyet.

Berde József gidófalvi polgármester az avatóünnepségen ennek megfelelően az angyalosiak hozzáállását értékelte. Az építmény helye szavazással dőlt el, így került a falu szélére, a református egyház birtokában levő telekre. Egy korszerű építmény született, szellőztető berendezés is van benne, a falubeliek kérésére a kocsiszínt is magába foglalja, a végeredmény előtt pedig „az emberek nem kell lehajtsák a fejüket szégyenükben”.

A polgármester és Tusa Róbert angyalosi lelkipásztor vágták el a szalagot, ezután a falubeliek pedig a Szántó Emese építész által tervezett épület belsejében is körülnézhettek. Az ünnepség végén a lelkész megáldotta az épületet, majd meghívta az ünnepség résztvevőit a kultúrotthonban tartott szeretetvendégségre, ahol a Jancsó Ernő községi alpolgármester által sütött disznóból került a pecsenye a tányérba.

Hozzászólások