Felhívás!

Rajzpályázat és programbekérő

Rajzpályázat és programbekérő

November beköszöntével megkezdődik az ünnepekre való ráhangolódás. Kézdivásárhely önkormányzata immár hetedik éve egész hónapos programsorozattal készül az ünnepi időszakra, amelynek mintegy előszobája az iskolák és óvodák számára meghirdetett téli rajzpályázat. A négy legszebb rajzot keresik továbbra is, amelyek karácsonyi üdvözletként tündökölhetnek majd.

 

Gyermekrajz köszöntőként

Az intézmény immár hetedik alkalommal hirdet rajzpályázatot a kézdivásárhelyi és a hozzá tartozó falvak (Oroszfalu, Szászfalu, Sárfalva és Nyujtód) óvodásainak és iskolásainak. A témák nem változnak: advent, ünnep vagy karácsony témában várják a munkákat a pályázó személy iskolájának/óvodájának titkárságán november 23-ig, péntekig. A rajzokat szakmai zsűri fogja kiértékelni.

A pályamunkákat négy korosztályban – óvoda, előkészítő és I–IV., V–VIII. és IX–XII. osztály – lehet beküldeni, és minden kategóriának négy nyertese lehet. A díjazottakat az önkormányzat ajándékcsomaggal jutalmazza. A legszebb négy rajzot, azaz kategóriánként egyet, karácsonyi üdvözletként használja majd az önkormányzat és a tanintézmények.

 

Ünnepváró programsorozat

December elsején, az első adventi gyertya meggyújtásával ismét megkezdődik az Ünnepváró programsorozat. Az egy hónapos programsorozatba rendszerint bekapcsolódik a Vigadó Művelődési Ház, valamint a civil szervezetek és egyesületek is.

Felhívást intézünk a Kézdivásárhelyen működő civil szervezetek, alapítványok, egyesületek, oktatási és kulturális intézmények felé: ha terveznek olyan programot, amely kapcsolódik az ünnephez, ünnepváráshoz, adventi időszakhoz, karácsonyhoz, vagy bármilyen ünnepi hagyományhoz, jelezzék felénk november 19., hétfő 16 óráig a presskezdi@gmail.com e-mail-címen, és mi betesszük ajánlónkba, amit saját felületeinken, valamint saját szórólapunkon népszerűsítünk majd. A programpontnak tartalmaznia kell az időpontot, a helyszínt, a rövid leírását és a szervező egyesület vagy szervezet nevét, valamint elérhetőségét.

Megjegyzés: A programnak Kézdivásárhelyen, vagy valamelyik hozzá tartozó faluban kell lennie, és kapcsolódnia kell az ünnephez. Azokat a programokat, amelyek ebben az időszakban vannak, de nem sorolandók az említett témák közé, nem tudjuk betenni programsorozatunkba. Megértésüket köszönjük!

Hozzászólások