Felhívás!

Pénzek innen-onnan

Pénzek innen-onnan

A Környezetvédelmi Alap nemrég, Nagyajta és Sepsiszentgyörgy mellett, nyertesnek nyilvánította Barót közvilágításának modernizációja céljából benyújtott pályázatot. A város 816 ezer lej támogatást nyert, melyhez 341 ezer lej önrészt kell biztosítsanak.

Ebből a pénzből Baróton és a hozzátartozó falvakon összesen 935 villanyoszlopon fogják kicserélni a világítótesteket új, takarékos LED-égőkre. A pályázatot még a tavaly augusztusban nyújtotta be a Lázár-Kiss Barna András vezette adminisztráció.

Ugyanakkor május hónap folyamán Cseke Attila fejlesztési miniszter több mint egymillió lejt hagyott jóvá a városi szennyvíztisztító állomás retechnologizálására. Benedek-Huszár János polgármester azt reméli, hogy ezzel az összeggel végre pontot tehetnek annak a 2007 óta folyó projektnek a végére, mely eredetileg Barót város vízellátó rendszerének teljes felújítását célozta, és végre a szabványok szerinti, megtisztított víz kerül majd vissza a Barót-patakba. Hosszabb távú cél, hogy a szennyvízhálózatok kiépítése után ugyanebbe a szennyvíztisztítóba érkezzen Barót mellett Bibarcfalva, Bodos, Felsőrákos, Köpec és miklósvári szennyvize is.

Hozzászólások