Parkolóhely is készül

Parkolóhely is készül

Teljesen újraaszfaltozzák a Nicolae Bălcescu utcát, illetve egy parkolót is kialakítanak a szomszédságában. Úgy tervezték, hogy jó idő és munkatempó esetén az aszfaltozás még a héten megtörténik, de ez mindkét esetben meghiúsult: csapadékossá vált az idő, hétfőn pedig – tudtunk szerint – a marógép is elromlott.

Az önkormányzat tavaly rendelte el a Nicolae Bălcescu utcának a teljes rehabilitálását, miután kiderült, hogy az évenként elvégzett foltozás csak ideiglenes tűzoltással ér fel, és emellett a járdaszakaszok is teljesen tönkrementek a műjégpálya felé vezető úton. Tavaly a munkálat nagyon lassan zajlott, mint az tudomásunkra jutott azért, mert a kivitelezőnek nem volt elég embere. Így, bár a tél közeledtével is folytatták a munkát, csak a szegélyköveket sikerült lerakni, és felszedték a régi járdaalapot.

Idén begyorsult a folyamat, most már teljes egészében lerakták a járdák új alapját, pénteken pedig egy nagy csapat munkás azon igyekezett, hogy felszedjék a lépten-nyomon óriási gödrökkel tarkított útalapot, ennek csak egy kis részét tudták elvégezni. Míg a mechanikus gyaluval és a markológépekkel dolgoztak, addig a forgalom részben korlátozva volt. Az elképzelés az, hogy amennyiben az utat sikerül teljes egészében felmarni, illetve az időjárás is kedvező lesz, akkor a legrövidebb időn belül összefüggő aszfaltburkolatot öntenek a Petőfi Sándor utcától kezdődően egészen a Stadion utcáig.

Ezzel párhuzamosan egy nagyobb méretű parkoló készül az Ojtoz és a Bălcescu utcákban levő, tömbházak által közrezárt területen, ahol a városrészt is rendezik. Becslés szerint legalább harminc autó tud majd ezen a részen parkolni, és új helyre kerül a szeméttároló sziget is. Jelenleg a parkoló alapjának a kiásása zajlik, a munkálatnak ez a része nagyjából be is volt fejezve terepszemlénk során, tegnap több billencs hordta az alapozó anyagot. Emellett az Ojtoz utcából a sportcsarnok felé vezető keskeny útszakasz szélén kialakított parkolókat is leaszfaltozzák.

Hozzászólások