Felhívás!

Öreg motor nem vén motor

Öreg motor nem vén motor

Régi autók és motorbiciklik robajlottak végig Bodok utcáin október 21-én, vasárnap. A Retromobil Club Románia által a megyeszékhelyen megszervezett Őszi retróparádé egyik állomásaként látogattak a községbe a résztvevők, akiknek a helyi klubtag, Nagy Mihály biztosított kiállítási teret, ő maga is csatlakozva a felvonuláshoz régi katonai terepjárójával.

A közutakon egyáltalán nem vagy csak ritkán látott prototípus-járművek, Mercedesek, Volkswagenek, BMW-ék, terepjárók, Citroënek, Daciák, motorbiciklik és Trabantok színes felhozatala csábította az érdeklődőket. A csíkos, különböző színű, kabrió típusú törpeautók, a francia Citroën autógyár egyik legnagyobb sikerű modellje, a Citroën 2CV, illetve a Volkswagen T2-es is különlegességnek számított, a kicsik és nagyok előszeretettel fotózkodtak velük.

Az esemény szervezője, Perpits Thomas, a Retromobil Club Románia Kovászna megyei képviselője szerint céljuk, hogy népszerűsítsék a régi motorokat, és az elkövetkezőkben Bodok is helyet adjon a további rendezvényeiknek. A vasárnapi találkozót a rétyi fúvószenekar, a Sicton, majd a Crazy Plumbers tette hangulatosabbá.

Hozzászólások