A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Öreg motor nem vén motor

Öreg motor nem vén motor

Régi autók és motorbiciklik robajlottak végig Bodok utcáin október 21-én, vasárnap. A Retromobil Club Románia által a megyeszékhelyen megszervezett Őszi retróparádé egyik állomásaként látogattak a községbe a résztvevők, akiknek a helyi klubtag, Nagy Mihály biztosított kiállítási teret, ő maga is csatlakozva a felvonuláshoz régi katonai terepjárójával.

A közutakon egyáltalán nem vagy csak ritkán látott prototípus-járművek, Mercedesek, Volkswagenek, BMW-ék, terepjárók, Citroënek, Daciák, motorbiciklik és Trabantok színes felhozatala csábította az érdeklődőket. A csíkos, különböző színű, kabrió típusú törpeautók, a francia Citroën autógyár egyik legnagyobb sikerű modellje, a Citroën 2CV, illetve a Volkswagen T2-es is különlegességnek számított, a kicsik és nagyok előszeretettel fotózkodtak velük.

Az esemény szervezője, Perpits Thomas, a Retromobil Club Románia Kovászna megyei képviselője szerint céljuk, hogy népszerűsítsék a régi motorokat, és az elkövetkezőkben Bodok is helyet adjon a további rendezvényeiknek. A vasárnapi találkozót a rétyi fúvószenekar, a Sicton, majd a Crazy Plumbers tette hangulatosabbá.

Hozzászólások
Zarándoklat a vallásszabadság szellemében

Zarándoklat a vallásszabadság szellemében

A vallásszabadság tordai kihirdetésének 450. évfordulója tiszteletére 450 km hosszú lovas zarándoklatra vállalkoztak 2018. július 7–21. között egy bő tucatnyian Erdélyből és Magyarországról. A székelyderzsi és oklándi unitárius egyházközségek által szervezett kéthetes zarándoklatról készült kisfilmet csütörtök este mutatták be a Bod Péter Megyei Könyvtárban. Levetítése után a jelen lévő zarándokok megosztották élményeiket a közönséggel.