Felhívás!

Onkopszichológiai képzés indul

Onkopszichológiai képzés indul

A budapesti Országos Onkológiai Intézet onkopszichológia-csapata, dr. Kovács Péter vezetésével, valamint az APSCO Egyesület munkatársai, Kézdivásárhely önkormányzata támogatásával május 10–11-én magyar nyelvű onkopszichológiai képzést tartanak erdélyi magyar segítő szakemberek számára. A képzés helyszíne a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház.

 

Az intenzív és gyakorlatfókuszú képzés célja az onkológia területén dolgozó vagy más területen daganatos betegeket és hozzátartozóikat segítő szakemberek számára olyan komplex elméleti és gyakorlati tudás átadása, ami segítheti mindennapi munkájukat.

A daganatos megbetegedéssel küzdő emberek és hozzátartozóik lélektani megsegítése, támogatása speciális szakmai felkészültséget igényel. A térség legnagyobb komprehenzív rákközpontjában, a budapesti Országos Onkológiai Intézetben munkálkodó pszichológusok Onkopszichológiai Munkacsoportja klinikai tapasztalataiból és elméleti tudásából egy komplex onkopszichológiai képzést állított össze az onkológia területén dolgozó segítő hivatású szakemberek számára. A Babeș-Bolyai Tudományegyetemmel, valamint az APSCO Egyesülettel ápolt nemzetközi szakmai kapcsolatnak köszönhetően a Komplex Onkopszichológiai Képzés először 2016-ban Kolozsváron valósult meg. A korábbi képzési tapasztalatok alapján továbbfejlesztett, gyakorlatorientáltabb képzésnek ez alkalommal Kézdivásárhely ad otthont a fenti szervezetek együttműködésében és támogatásával május 10–11-én. A képzés mindkét napon 9 órától 18 óráig tart a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Házban.

A képzés ingyenes, de 75 lej hozzájárulás előzetes kifizetése szükséges. Ez a szervezési és ellátási költségeket fedezi. A helyek száma korlátozott, így előjelentkezés szükséges, ennek határideje április 30. A képzés kapcsolattartója Lukács Ignác, az APSCO Egyesület alelnöke, elérhető a 0740.938.880-as telefonszámon vagy lukacs.ignac@gmail.com e-mail-címen.

 

Hozzászólások