Felhívás!

Nem mos partot a lassú víz

Nem mos partot a lassú víz

A visszajelzések szerint Kézdivásárhely legcsapnivalóbb szolgáltatását nyújtja a vízművek. Előre be nem jelentett szünetek miatt mérgelődik és háborog a lakosság, a vízrendszer felújítása óta nem fogytak, hanem sokasodtak a problémák.

Pár éve nagy tan-tammal volt beharangozva az, hogy a vízhálózat felújítása után javul a vízszolgáltatás minősége Kézdivásárhelyen. Sajnos, az Európai Uniós pénzből elvégzett felújítás a tapasztalatok szerint nemhogy javított, hanem rontott ezen, kisebb-nagyobb szünetekkel állandóak az egész várost érintő kiesések. Ezek egyike hétfő este történt, mikor bejelentés nélkül az egész városban nem folyt a csapokon a víz. Dezső Csabától, a Vízművek szóvivőjétől megtudtuk: a kettes számú, a Sinkovits sportpálya melletti tároló pumpái leálltak, újra kellett indítani azokat. A referens szerint a kórház melletti egyes tároló működött, de a nagy távolság miatt a felsőbb emeletekre képtelen volt a vizet felnyomni.

A hibát helyi és galaci (!) szakemberekkel hárították el. Ez utóbbi eléggé hihetetlen, de a gikszer ismét az országot jellemző fejetlenségben keresendő: mivel a karbantartásra az elektronikus közbeszerzési portálon (SEAP) kötelezően ki kellett írni egy hirdetést, a legolcsóbb jelentkező nyert, amely történetesen a keleti határon van. A szóvivő szerint a galaciak távirányítással diagnosztizálják a problémákat és orvosolják a vezérlésben felmerülő gondokat.

Bokor Tibor polgármester legutóbbi sajtótájékoztatóján maga is értetlenkedett: nem tartotta logikusnak, hogy miért kellett felszámolni a bevált, esetenként áram nélkül is működő víztornyokat, annál is inkább, hiszen a Gábor Áron Műszaki Oktatási Központnál levőben a mai napig víz van, a tűzoltóság vésztartalékol. Az Apacov egyesülettel az előző városvezetés kötött egy egyre károsabbnak kinéző szerződést, aminek a levét a lakosság issza, hiszen a hálózati problémák egyre gyakoribbak, a vaskos vízszámlák mellett a meghibásodott háztartási berendezések (kazánok, vízmelegítők, csapok stb.) javítási költségei is a fogyasztók zsebére mennek.

Hozzászólások