A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Nagy volt az érdeklődés

Nagy volt az érdeklődés

Októberben veszi kezdetét az Ezüst Akadémia Oktatási Program harmadik évada, a helyek mindössze négy óra alatt teltek be.

Az akadémiát a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara, Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala, a Zöld Nap Egyesület, a Wegener Pro Sanitate Alapítvány és a Maassluis Nyugdíjas Klub Egyesület közösen hozza tető alá. A jelentkezés szeptember 24-én indult, a felajánlott 180 hely négy óra alatt telt be. A szervezők további 80 embert írtak pótlistára, akik a hétfői nap folyamán regisztráltak a programsorozatra.

Az Ezüst Akadémia újabb évada október 11-én kezdődik Kézdivásárhelyen, és egészen 2019 májusáig kéthetente jelentkezik különböző témájú előadásokkal. A programra idén is hatalmas volt az érdeklődés, azonban a Vigadó Művelődési Ház befogadóképessége miatt korlátozni kellett a jelentkezők számát.

Az új „tanév” során számos olyan előadás lesz, amely felkelti az érdeklődést, ugyanakkor hasznos tanácsokkal látja el a résztvevőket. Az előadók között szerepelnek hazai és külföldi nevek, annak érdekében, hogy minél színvonalasabb programot tudjanak kínálni az érdeklődőknek. Az előadásokat hatvan percesre tervezik, melynek végén van lehetőség a kérdések feltevésére és megvitatására. Az előadások kéthetente, 16.30-tól lesznek a Vigadóban.

Hozzászólások
Zarándoklat a vallásszabadság szellemében

Zarándoklat a vallásszabadság szellemében

A vallásszabadság tordai kihirdetésének 450. évfordulója tiszteletére 450 km hosszú lovas zarándoklatra vállalkoztak 2018. július 7–21. között egy bő tucatnyian Erdélyből és Magyarországról. A székelyderzsi és oklándi unitárius egyházközségek által szervezett kéthetes zarándoklatról készült kisfilmet csütörtök este mutatták be a Bod Péter Megyei Könyvtárban. Levetítése után a jelen lévő zarándokok megosztották élményeiket a közönséggel.