Felhívás!

Mindenképp tovább éltetik a focit

Mindenképp tovább éltetik a focit

Habár a zágoni önkormányzat mindent megtett, hogy megoldhassák a zágoni focicsapat III. ligás szereplésének finanszírozását, végül az anyagiakra és az előző években szerzett III. ligás kiadások tapasztalatára hivatkozva a IV. ligában maradnak – tudtuk meg Kis József polgármestertől.

 – Mit lehet tudni a zágoni további csapat sorsáról?

– Miután megnyertük a bajnokságot, igazság szerint III. ligásak vagyunk, azonban pénzügyi okok miatt maradunk a IV-ben. Mindent megtettem, hogy anyagilag megoldható legyen a III. liga fenntartása, azonban semmilyen kiutat nem találtam. Tapasztalatból mondom, hiszen volt már III. ligás csapatunk, hogy a magasabb rangsorolás jóval nagyobb költséggel jár, s gyakorlatilag az már a pénzről szól. Így lemondtunk a fennebbjutásról, és maradunk a megyeiben, mert semmiképp sem szeretnénk, hogy a Zágonban levő komoly sportbázis kihasználatlanul álljon. A tervünk emellett, hogy mind Zágonban, mind Papolcon kineveljünk egy erős fiatal csapatot, akiknek a felkészítése már több éve zajlik.

– Hogyan készülnek a IV. ligás bajnokságra?

– Maradunk a régi csapattal, persze, néhány ember jön meg, de maga a csapat és akikben megbízunk, azok maradnak. Az idei bajnokságot nézve, elég kemény csapatok indulnak, hiszen ott lesz OSK IV. ligás csapata, amelynek színeiben szerintem néha az I. ligás játékosok is játszani fognak, tehát ezúttal elég problémás lesz újra feljutnunk a III. ligába. Megjegyezném, hogy amikor a bajnokság megkezdődött, az erőviszonyokat figyelembe véve tudtuk, hogy a III. ligába feljutó csapat vagy Papolc vagy Zágon lesz, és így is történt: Zágon feljutott, a megyei kupát pedig Papolc nyerte meg.

– Mik a terveik a jövőre nézve?

– A jövőre nézve tervünk, hogy létrehozunk egy sportegyesületet, aminek a bejegyeztetése már folyamatban van, épp csak Bukarest rábólintását várjuk az engedélyeztetésre. Ha ez megtörténik, akkor a közeljövőben sokkal könnyebben meg tudjuk oldani a zágoni és papolci csapatok anyagi támogatását.

 

Így látja a vezetőség a csapatokat

 Kóré Gyulától, a zágoni klub alelnökétől megtudtuk, mindeddig senki sem jelezte távozási szándékát a csapatból, a játékoskerethez huszonketten tartoznak. A játékosok többsége Brassó megyéből való, viszont van hét Kovászna megyei játékosuk is, ugyanakkor szereztek még három helyi játékost (egyet a KSE-től, egyet Barótról, egyet pedig Zágonból) azzal a céllal, hogy ha netán valaki távozna, legyen, akivel pótolni.

Kelemen Gyula, a papolciak alelnöke lapunknak elmondta, várható változás a csapat összetételében, ugyanis értesülései szerint az OSK csalogatja a játékosaikat, viszont ezeket az esetleges távozásokat mindenképp pótolják új játékosokkal. Megjegyezte, Papolcon is a legtöbb játékos, 90 százalékuk Brassó megyei, ám hozzátette: örülne, ha majd a jelenleg 4 korosztályban edződő utánpótlás-csoport olyan öt-hat év múlva felnőne oda, hogy ne kelljen más megyeiket „importálni”.

 

Hozzászólások