Felhívás!

Mi idén, mi jövőben

Mi idén, mi jövőben

A városban zajló munkálatok helyzetéről is beszélt Lázár-Kiss Barna polgármester a legutóbbi tanácsülés alkalmával. Mint ismeretes, Baróton függőben van az egyik Rózsa utcai városnegyed utcáinak, járdáinak felújítása, a Bányász utca modernizálására is készülnek, aztán hidat építenek, de a város szennyvíz- és vízvezetékeinek cseréje is folyamatban.

 

Szabó Péter tanácsos érdeklődésére a városvezető elmondta, hogy a Kifli negyedben a munkálatok kivitelezője, a megyei útügy, miután több hónapig állt a munkával, végre ismét dolgozni kezdett. Nem bocsátkozott részletekbe arra vonatkozóan, hogy az itt lakók mikor járhatnak végre új aszfalton, a Petőfi-híddal kapcsolatosan viszont megemlítette, a tervek szerint az már idén készen kellene legyen. A hidat a felsőrákosi Zöld Út Kft. építi, és mint elhangzott, jövő hétfőtől már meg is kezdődne a Víz utcát a város többi részével összekötő átkelő felújítása.

A Víz utcában lakó Incze István tanácsosnak az volt a kérelme a városvezetés fele, hogy amennyiben lehet, a munkálatok ideje alatt a gyalogosok számára biztosítsák az átkelési lehetőséget a patakon, mert sok iskolába járó diáknak, de főleg idősebbeknek gondot jelenthet majd, ha csak kerülővel tudnak úti céljukhoz eljutni, míg a munkálatok tartanak. A polgármester viszont úgy vélte, olyan ideiglenes gyalogátjárót, amelyen valaki a biztonságért is feleljen, nehéz lenne készíteni, mint mondta, ez nem egyszerű eljárás, külön építési engedély kell hozza, ezért inkább az ott lakók megértésére apellált, akik pár száz méteres kerülő árán ugyan, de átjuthatnak a patakon, mindaddig, míg az új híd betongerendáit lefektetik. Másrészt azt ígérte, az itt lakó iskolásoknak megpróbálnak erre az időszakra iskolabuszt biztosítani.

Tovább számba véve az aktuális munkálatokat, a Bányász utcára terelődött a szó a tanácsülésen, melynek aszfaltozását a brassói Consal cég végzi. Ám, mint elhangzott, erre nagy valószínűleg csak jövőben kerül majd sor. Az idén keveset lehetett látni a városban az ugyancsak brassói Termoconfort munkásait is, akik a szennyvíz- és vízvezetékeket cserélik Baróton. Az elöljáró úgy fogalmazott, egyeztetések alapján megállapodott velük, hogy idén legalább a központban és a Petőfi utcában a sürgősebb munkákat elvégzik, utóbbira azért is szükség lenne, mert a terv szerint, ha az új Petőfi-híd készen lesz, az arra vezető Petőfi utcát is leaszfaltoznák, de addig a Termoconfortnak is be kellene fejeznie ott a földforgatást igénylő munkáit.

Hozzászólások