Felhívás!

Megújult a Nagy Mózes egyik épülete

Megújult a Nagy Mózes egyik épülete

A kantai líceum fő- és B-épülete 2010 óta az Erdélyi Római Katolikus Státus tulajdonát képezi, nekik köszönhetően 2013-ban a főépület tetőszerkezetét újították fel és cserepezték újra, és a nyáron sor került a kisebbik ingatlan tatarozására is.

A státus és a kézdivásárhelyi önkormányzat között köttetett szerződés értelmében a tanintézmény évente kap bizonyos összeget a helyi tanácstól az iskola főjavítására, ami most már elegendő volt arra, hogy egy fontos rehabilitálást végezzenek a diákok által a „gyarmatnak” nevezett ingatlanon. Júniusban egy sajtótájékoztatón jelentették be, hogy elegendő pénz van a B-épület nagyon rossz állapotban levő tetőszerkezetének a teljes felújítására és a tanévkezdésre be is fejezték a munkálatot.

Bejan András, a Nagy Mózes Elméleti Líceum igazgatója kifejtette: nem volt egyszerű a kivitelezés, hiszen a rossz tető miatt az osztálytermek mennyezete is beszakadt, így azokat is helyre kellett állítani, de most már rendben van az épület, amint meglesznek a szükséges anyagiak, következhet a külső meszelés.

Az igazgató azt is elmondta, hogy következő javítás a főépület külső festését célozná meg. Erre viszont néhány évet várni kell, ugyanis össze kell gyűljön az ahhoz szükséges pénzösszeg.

Hozzászólások