Felhívás!

Március 15-re hangolódva

Kedden az RMDSZ kovásznai nőszervezete kokárdakészítést rendezett a szövetség irodájában, a továbbiakban pedig több rendezvényt is szerveznek a szabadságharc szellemében.

Az érdeklődők Konnát Rita képtáros vezetésével sajátíthatták el a kokárdakészítés csínját-bínját. Mindenki odaadóan dolgozott, az elkészült mintegy száz kokárdát a negyedikes diákoknak adományozzák. A rendezvény hangulatát Szabó Kamilla, Luka Kata és Kosztándi Kriszta diákok dalos–verses összeállítása tette emelkedettebbé.

Kopacz Levente, a kovásznai RMDSZ megbízott ügyvezető elnöke lapunkat beavatta az 1848–49-es forradalom és szabadságharcra emlékező rendezvénysorozat részleteibe. Pénteken 18 órakor a a Pro Csoma Sándor Egyesülettel karöltve szónokversenyt tartanak a Kovásznai Művelődési Központban a 9–12. osztályos diákok részére, ahol az első helyezett 200, a második 100 és a harmadik helyezett 50 lejes pénzjutalomban részesül. Emellett a nyertes a március 15-ei ünnepségen a központi színpadon, míg a 2. és a 3. helyezettek a gálaesten a Kovásznai Művelődési Központban mondhatják el szónoklataikat.

Rajzpályázatot is hirdetnek március 15-e témában az Orbán Balázs Általános Iskola 0–4. osztályos diákjainak, az alkotásokat 13-áig lehet benyújtani a tanítónőknél. A legjobb munkákat a gálaest előtt a Kovásznai Művelődési Központ előcsarnokában állítják ki, a nyertesek ajándékcsomagba részesülnek. Március 13-án pedig a Kőrösi Csoma Sándor Líceumban az RMDSZ kovásznai szervezete és a Pro Csoma Sándor Egyesület Talpra magyar címmel irodalmi-történelmi vetélkedőt rendez az 5–8. osztályosok részére, a győzteseket oklevéllel és ajándékcsomaggal jutalmazzák.

Hozzászólások