Felhívás!

Március 15-re hangolódva

Kedden az RMDSZ kovásznai nőszervezete kokárdakészítést rendezett a szövetség irodájában, a továbbiakban pedig több rendezvényt is szerveznek a szabadságharc szellemében.

Az érdeklődők Konnát Rita képtáros vezetésével sajátíthatták el a kokárdakészítés csínját-bínját. Mindenki odaadóan dolgozott, az elkészült mintegy száz kokárdát a negyedikes diákoknak adományozzák. A rendezvény hangulatát Szabó Kamilla, Luka Kata és Kosztándi Kriszta diákok dalos–verses összeállítása tette emelkedettebbé.

Kopacz Levente, a kovásznai RMDSZ megbízott ügyvezető elnöke lapunkat beavatta az 1848–49-es forradalom és szabadságharcra emlékező rendezvénysorozat részleteibe. Pénteken 18 órakor a a Pro Csoma Sándor Egyesülettel karöltve szónokversenyt tartanak a Kovásznai Művelődési Központban a 9–12. osztályos diákok részére, ahol az első helyezett 200, a második 100 és a harmadik helyezett 50 lejes pénzjutalomban részesül. Emellett a nyertes a március 15-ei ünnepségen a központi színpadon, míg a 2. és a 3. helyezettek a gálaesten a Kovásznai Művelődési Központban mondhatják el szónoklataikat.

Rajzpályázatot is hirdetnek március 15-e témában az Orbán Balázs Általános Iskola 0–4. osztályos diákjainak, az alkotásokat 13-áig lehet benyújtani a tanítónőknél. A legjobb munkákat a gálaest előtt a Kovásznai Művelődési Központ előcsarnokában állítják ki, a nyertesek ajándékcsomagba részesülnek. Március 13-án pedig a Kőrösi Csoma Sándor Líceumban az RMDSZ kovásznai szervezete és a Pro Csoma Sándor Egyesület Talpra magyar címmel irodalmi-történelmi vetélkedőt rendez az 5–8. osztályosok részére, a győzteseket oklevéllel és ajándékcsomaggal jutalmazzák.

Hozzászólások
Nukleáris provokáció előkészítésével vádolta meg Kijevet az orosz katonai szóvivő

Nukleáris provokáció előkészítésével vádolta meg Kijevet az orosz katonai szóvivő

Kijev nagy horderejű provokációra készül a zaporizzsjai atomerőműben augusztus 19-én, António Guterres ENSZ-főtitkár ukrajnai látogatása idején, amellyel kapcsolatban Moszkvát fogják megvádolni az erőműben bekövetkezett katasztrófa előidézésével – jelentette ki csütörtökön Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Románia a magas éves inflációs rátával rendelkező uniós országok között volt júliusban

Románia a magas éves inflációs rátával rendelkező uniós országok között volt júliusban

Az éves inflációs ráta a júniusi 8,6 százalékról 8,9 százalékra emelkedett júliusban az euróövezetben, az Európai Unióban pedig 9,6 százalékról 9,8 százalékra nőtt. A legmagasabb inflációs rátát Észtországban, Lettországban, Litvániában, a Cseh Köztársaságban, Bulgáriában, Magyarországon, Lengyelországban és Romániában jegyezték.