Felhívás!

Mákvirág díj

Mákvirág díj

Mákvirág díjra, azaz a megye legjobb IX., X., XI. és XII. osztályos tanulója címre azok a középiskolás diákok pályázhattak, akik kiemelkedő eredményeket értek el tantárgyversenyeken, kulturális és sportrendezvények díjazottjai, valamint példás magatartású tanulók.

A tanulók a díjra megyénként pályázhatnak, és elérhetik a bronz, ezüst, arany és gyémánt fokozatokat, aszerint, hogy a pályázó diák egyszeri, kétszeri, háromszori vagy akár négyszeri kitüntetett. Az elismerés odaítélésének szempontjai a kiváló tanulmányi eredmények, hazai és nemzetközi versenyeken, iskolán kívüli tevékenységeken, kulturális tevékenységeken való részvétel, valamint a jó magaviselet. A díjazottak számára az oklevél, valamint érem mellett az RMPSZ jutalomtáborozást is biztosít.

Idén szeptember 23-ig lehetett benyújtani a pályázatokat, mint arról értesültünk a Romániai Magyar Pedagógus Szövetség honlapján. A pályázat elbírálásának döntő szempontjai a minimum 9,20 tanulmányi átlag, a 10-es magaviseleti jegy, a hazai és nemzetközi tantárgyversenyeken elért eredmények, valamint az országos és megyei, sport-, kulturális és tudományos diákköri rendezvényeken elért eredmények voltak.

2021-ben a Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceumból Székely Szilárd IX. osztályos tanulót a Mákvirág díj bronz fokozatával tüntették ki. Az RMPSZ honlapján található értesülések alapján Barótról legutoljára 2016-ban volt díjazott az akkor XI. osztályos Kádár Attila személyében.

– Óriási megtiszteltetés számomra, hogy nekem ítélték ezt a díjat – mondta el lapunknak Székely Szilárd.

– Amikor megkaptam az értesítő e-mailt, nagyon meglepődtem, hiszen egy kicsi, de annál szebb faluból származom, egészen pontosan Felsőrákosról, ahol első osztálytól egészen nyolcadikig az iskolát is végeztem. Köszönettel tartozom Tóth Beáta kémia-, Velencei Piroska magyar-, Benkő Blanka matematika-, illetve Pintyi Zsuzsa angoltanárnőknek is, amiért segítségükkel és tudásukkal hozzájárultak a versenyeredményeimhez. Hálás vagyok az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet, illetve a Gondviselés Segélyszervezet vezetőségének is, amiért általuk megtapasztalhattam azt a leírhatatlan érzést, amit a segítségnyújtás ad.

Továbbtanulás szempontjából főként a pszichofiziológia, illetve a szervezetpszichológia területe vonzza, árulta el, de érdekli a színjátszás és a tengerbiológia is.

– Nagyon szimpatikusnak találok néhány külföldi egyetemet, ennek a célnak a teljesülése érdekében a tizedik osztályt a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceumban kezdtem, ahol szintén egy nagyon kedves és barátságos közeg fogadott, továbbá lehetőségem nyílt az angol nyelvet intenzív szinten tanulni. A Mákvirág táborra pedig egy lélekmelengető pillanatként gondolok vissza, hisz megismerhettem rengeteg új embert, az idei és egy régebbi nemzedék díjazottjai közül is, akik mindannyiunk örömére szervezőként tértek vissza. Felemelő érzés volt velük találkozni, hiszen hasonlóak a terveink, az álmaink a jövőt illetően, mégpedig, hogy együtt teremtsünk egy szebb holnapot – fűzte hozza.

Hozzászólások