Felhívás!

Közel 5000 kilót gyűjtöttek

Közel 5000 kilót gyűjtöttek

Az Újrahasznosítás városa cím elnyerése érdekében Kézdivásárhely önkormányzata és a Gosp-Com Kft. tavaly is hulladékgyűjtési versenyt hirdetett a város oktatási intézményei számára. A verseny 2016. október 3-án kezdődött, és 2017. május 29-én zárult.

 

A következő tanév kezdetén értékes díjakat vehet át a három első helyezett iskola vagy óvoda közössége. Az az oktatási intézmény került ki győztesen a versenyből, amelyekben az említett időszakban a legtöbb egy főre eső újrahasznosítható hulladékot sikerült összegyűjteni. Az összesített eredmények alapján az első helyen a Manócska Napközi Otthon áll 4498.55 kg leadott hulladékmennyiséggel. A képzeletbeli dobogó második fokát a Turóczi Mózes Általános Iskola foglalja el 2517.20 kg mennyiséggel, harmadik helyen a Nagy Mózes Elméleti Líceum végzett 1159 kg-mal.

A további benevezett intézmények is szép eredményeket értek el, a Petőfi Sándor Általános Iskola 1083 kg-ot sikerült összegyűjtsön a tanév végére, míg a Bod Péter Tanítóképző 989.90 kg-ot, a Molnár Józsiás Általános Iskola pedig 877.90 kg-ot szelektált ki. A Gosp-Com Kft. szervezői külön kiemelték a 2-es Számú Óvoda kitartó gyűjtését, nekik összesen 646.50 kg-ot sikerült leadniuk.

Kézdivásárhely Municípium Polgármesteri Hivatala és a Gosp-Com Kft. szervezői gratulálnak a benevezett és a győztes intézményeknek!

Hozzászólások