Felhívás!

Kormánytámogatás a Bem utcára

Jelentős támogatást kaphat a kormánytól Kézdivásárhely önkormányzata. A pénzösszeget ugyan jelentősen fel kell pótolni a helyi költségvetésből, viszont felújíthatják a Bem József utca egy részét.

Nem csak új út épülne, hanem egy teljes, átfogó infrastrukturális beruházás készül az oroszfalvi sorompótól a város Sárfalva felé vezető kijáratáig. Ezzel egy újabb jelentős részt lehet a város úthálózatából korszerűsíteni, amivel vélhetően évekig nem lesz probléma.

Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere érdeklődésünkre kifejtette: csatornarendszerrel látnák el, új alapot készítenének, magyarán: teljesen felújítják az említett, kb. egy kilométeres szakaszt. Az infrastrukturális munkákra azért lesz szükség, mert azon a városrészen teljesen hiányzanak. Az elöljáró kifejtette: a teljes munkálat – ami a felsoroltakon kívül járdaépítést, bicikliút kialakítását stb. – is tartalmazza kb. 12 millió lejbe kerülne, ennek kevesebb, mint felét állná a kormány, a többit, nagyjából hétmillió lejt a saját kasszából kell előteremteni. Mivel ez alapján úgy néz ki, hogy elég jókora összeggel kell kiegészíteni a kormánytámogatást, az is kérdés, hogy mekkora összeg marad az önkormányzatnak, hogy további beruházásokat végezzenek.

Idén ugyanis be kell fejezni a Vasút utca fennmaradó szakaszát, szerencsére ebben az esetben szintén központi támogatásból végzik a munkálatokat. Ezen kívül be volt ütemezve a Csernáton utca mögötti terület felújítása, és a Nicolae Bălcescu és Vágóhíd utcák befejezése is idénre maradt. Ezenkívül vélhetően további fejtörést fog okozni az is, hogy rendkívül rossz állapotba került a város úthálózatának jelentős része, aminek a rendbetétele szintén sok pénzbe fog kerülni.

Hozzászólások