Felhívás!

Kiveszik részüket az ünnepségből

Kiveszik részüket az ünnepségből

Kedden az RMDSZ és az RMDSZ kovásznai nőszervezetének tagsága kokárdakészítést mutatott be a szervezet fürdővárosi székházában. Az elkészült nemzeti díszeket a kisdiákoknak ajándékozzák.

 

A hagyományosnak mondható kézműves tevékenységen ezúttal a tagok maguk mutatták meg a kokárda készítésének csínját-bínját, míg az előző években Konnát Rita kézműves vállalta magára az oktató szerepét.

A családias hangulatban zajlott foglalkozás során az egybegyűlt érdeklődők több mint száz kokárdát készítettek. A magyar nemzeti színekben pompázó melldíszeket a Kőrösi Csoma Sándor Líceumhoz tartozó Orbán Balázs Általános Iskola diákjainak adományozzák.

Kérdésünkre Bodó Enikő, a kovásznai nőszervezet vezetője elmondta, azért tartják fontosnak a kokárdakészítés megszervezését, mert ezáltal tovább éltetnek egy kézműves hagyományt, ugyanakkor a rendezvény révén közösségi foglalkozást biztosíthatnak a fürdővárosi nőknek, akik ily módon is bekapcsolódhatnak a szabadságharc megünneplésébe.

A nőszervezetnek nem ez az egyetlen tevékenysége, ugyanis minden jelentős ünnep, rendezvény mögé felsorakoznak, és önkéntes munkát vállalnak.

Hozzászólások