Felhívás!

Jótékonykodó fiatalok

Jótékonykodó fiatalok

Tavaly karácsony előtt a Gelencei Ifjúsági Szervezet (GISZ) tagjai vásárt szerveztek, a különböző dísztárgyak eladásából származó bevételt jótékonyságra ajánlották fel.

Cseh Csaba, a GISZ elnöke érdeklődésünkre elmondta: a fiatalok három héten át asztali, ajtó- és karácsonyi díszeket készítettek, karácsonyfát díszítettek, mézeskalácsot sütöttek. Ezeket a tárgyakat kínálták eladásra a Bodor György Művelődési Ház előtt, illetve a kultúrotthonban is.
A bevételből származó pénzből december 24-én alapélelmiszer-csomagokkal lepték meg a szegényebb sorban élő időseket és a sokgyermekes gelencei családokat.
A vásár mellett ún. cipősdoboz-gyűjtőkampányt is szerveztek, a kezdeményezés „eredménye” szintén a rászoruló családokhoz került. A nap a vásárral nem ért véget, hiszen jótékonysági estet is tartottak, amin felléptek a Jancsó Benedek-iskola tanulói, az egyházi és a nyugdíjaskórus, a citerások, a Zernyealja és a Burusnyán Néptáncegyüttesek.  Ilyés Botond alpolgármester elmondta: példás összefogás volt a faluban, pedagógusok, fiatalok, gyerekek, szülők, az önkormányzat és az egyház képviselői egy­aránt felkarolták az eseményt.

Hozzászólások